Now Reading:
Župan Koren održao redovan Kolegij s pročelnicima županijskih upravnih tijela i predstavnicama PORA-e
Full Article 2 minutes read

Župan Koren održao redovan Kolegij s pročelnicima županijskih upravnih tijela i predstavnicama PORA-e

U prostoru Županijske uprave župan Darko Koren u četvrtak je održao redovan Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela, kojemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić i zamjenica ravnateljice Senada Ranilović.

Prva tema koju je predstavila ravnateljica Birčić bila je zadatak definiranja popisa društvenih izazova vezanih uz Plan Industrijske tranzicije, koji se odnosi na jedinice lokalne i područne samouprave. Popis društvenih izazova planira se objediniti u dokument i poslati resornom ministarstvu te će biti podloga za strateška partnerstva za inovacije.

Druga tema o kojoj se raspravljalo bilo je stanje projekata uključenih u Razvojni sporazum Sjever, gdje se osvrnulo na pet lokalnih (Revitalizacija kulturno-povijesnog kompleksa Inkey, Izgradnja nove zgrade Srednje škole Koprivnica, Izgradnja Centra za palijativnu medicinu i liječenje boli, Terminal za kombinirani/intermodalni transport i Termalne toplice u Kloštru Podravskom) i jedan nacionalni projekt (izgradnja brze ceste Kloštar Vojakovački-Koprivnica, u što je uključena i obilaznica Koprivnica –mađarska granica).

Također se raspravljalo o projektima koji spadaju u dio izrade projektno-tehničke dokumentacije, poput Centra zaštite i spašavanja KKŽ, a zaključak je kako je potrebno naći izvore financiranja za realizaciju projekata.

Ravnateljica Birčić također je spomenula potencijalni EU projekt s partnerima iz Mađarske koji se odnosi na očuvanje industrijske kulturne baštine.

Župan i pročelnici nadalje su raspravljali o aktualnim aktivnostima Županijske uprave te o dinamici provođenja planiranih projekata po upravnim odjelima.

sjever.hr

24.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.