Now Reading:
U Velikom Bukovcu obilježili Dan prijevremeno rođene djece – palčića
Full Article 2 minutes read

U Velikom Bukovcu obilježili Dan prijevremeno rođene djece – palčića

Povodom Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju, odnosno dan ˝Palčića˝, a na inicijativu Udruge žena Veliki Bukovec, zgrada Općine bila je taj dan osvijetljena u ljubičastoj boji.

Cilj je, ističu, senzibilizirati javnost o svim izazovima s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji.

-Želja nam je osvijestiti javnost, ali i pružiti podršku ˝Palčićima˝ njihovim roditeljima. Stoga smo i mi simbolično obilježili ovaj dan. Najmanje što možemo je javnosti poručiti da su ti roditelji i ta djeca veliki borci i da zaslužuju podršku svojih bližnjih, ali i okoline te cijelog sustava – rekao je načelnik Franjo Vrbanić.

Sanja Jantolek, predsjednica Udruge žena Veliki Bukovec, zahvalila je načelniku što se uključio u ovu inicijativu.

– Drago mi je da je načelnik prihvatio i podržao ovu našu inicijativu. Roditeljima ˝Palčića˝ sigurno nije lako, posebno u prvim mjesecima nakon rođenja, ali i kasnije. Ovo je naš mali doprinos da im barem simbolično pružimo podršku, posebno iz razloga jer je naša članica majka jednog ˝Palčića˝ – rekla je Sanja Jantolek.

Sanja Povijač, članica Udruge žena, ali i majka jednog ˝Palčića˝, zahvalila je na podršci .

– Naši ˝Palčići˝ najviše su osjetljivi u razdoblju neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju i za roditelje je to vrijeme puno izazova. Društvo još nije dovoljno informirano o prerano rođenoj djeci pa je samim time majkama još veći šok kad vide svoje dijete u inkubatoru. No, treba isto tako znati da su ˝Palčići˝ snažni i uporni borci, da su veseli i razigrani kao i sva druga djeca, da se razvijaju uče i igraju kao i njihovi vršnjaci. Želja mi je da s ovom inicijativom nastavimo i da se podigne svijest javnosti – rekla je Sanja Povijač.

Input your search keywords and press Enter.