Now Reading:
Posavec od Plenkovića zatražio podršku za projekte u Međimurju. Plenković poručio da između njih dobra suradnja i dijalog traju već godinama
Full Article 2 minutes read

Posavec od Plenkovića zatražio podršku za projekte u Međimurju. Plenković poručio da između njih dobra suradnja i dijalog traju već godinama

Župan Međimurske županije Matija Posavec zatražio je u petak podršku premijera Andreja Plenkovića za veliki broj projekata na području Međimurske županije, a posebno je zamolio prvog čovjeka Vlade da ubrza projekt odnosno izgradnju brze ceste Čakovec-Varaždin.

O tim temama bilo je riječi na zajedničkom radnom sastanku u Čakovcu nakon polaganja temeljnog kamena za izgradnju Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra na kojem su uz premijera i župana bili i članica EU parlamenta Sunčana Glavak, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te saborski zastupnik Dražen Srpak.

Kao što je već istaknuto župan Posavec iskoristio je sastanak kako bi zamolio predsjednika Vlade da se ubrza projekt izgradnje brza cesta između Čakovca i Varaždina. Osim toga, tema sastanka bili su i drugi projekti.

-Upoznali smo premijera s projektima koji su vezani za 17 prijavljenih projekata dogradnje ili izgradnje škola za jednosmjensku nastavu, 19 projekata izgradnje ili dogradnje dječjih vrtića te 11 projekata iz energetske učinkovitosti za zgrade u odgoju i obrazovanju – izjavio je međimurski župan dodajući i 11 projekata iz javne turističke infrastrukture, ali i temu s područja zdravstva koja se odnosi na Županijsku bolnicu Čakovec gdje bi osnivačka prava trebala preuzeti država. Skupština Međimurske županije već ranije je zatražila ocjenu Ustavnog suda vezano uz prijenos prava.

-Među temama istaknuo sam županijsku bolnicu gdje još čekamo odluku Ustavnog suda RH. U svakom slučaju nadamo se podršci svim tim projektima znači još snažniji i brži razvoj Međimurja, a brži razvoj Međimurja znači brži razvoj RH – zaključio je Posavec.

Premijer je u svojoj izjavi naglasio da postoji odlična suradnja i dijalog već dugi niz godina.

-Zadovoljan sam razgovorom sa županom oko projekata za sjever Hrvatske. To je nastavak daljnjih ulaganja, bilo da je riječ o obrazovnoj infrastrukturi, boljoj prometnoj povezanosti, zdravstvu i pružanju kvalitetnih i boljih usluga. Siguran sam da ćemo u duhu odlične suradnje i dijaloga kakav imamo sve ove godine nastaviti tu suradnju na dobrobit svih žitelja Međimurske županije – kratko je poručio nakon sastanka Plenković.

sjever.hr/s.kalajdzija
24.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.