Now Reading:
Svečano otvorena cesta Jagnjedovec – Gornja Velika u općini Sokolovac – projekt je vrijedan 265 tisuća eura
Full Article 3 minutes read

Svečano otvorena cesta Jagnjedovec – Gornja Velika u općini Sokolovac – projekt je vrijedan 265 tisuća eura

U općini Sokolovac u srijedu je svečano otvorena lokalna cesta Jagnjedovec – Gornja Velika koja se nalazi na najvišem vrhu Bilogore – Stankovom vrhu u općini Sokolovac.

Obilježavanju završetka radova prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine i bivši načelnik Općine Damir Felak, načelnik Sokolovca Vlado Bakšaj, predsjednik Općinskog vijeća Darko Pehnec, pročelnica službe ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić, bivši načelnici te brojni mještani.

Županijska uprava za ceste modernizirala je ovu dionicu duljine 2.500 metara u suradnji s Općinom, a vrijednost projekta je 265 tisuća eura kroz javnu nabavu. Općina je sufinancirala 20 posto troškova, ostatak ŽUC, a dodajmo kako je širina ceste 4,5 metara.

Načelnik Bakšaj tom je prilikom istaknuo veliku važnost modernizacije ove ceste za stanovnike Gornje Velike i kako je skraćen put do Koprivnice za sedam kilometara. U planu je dalje javljanje na natječaje i javne pozive kako bi se modernizirale i drugi dijelovi Općine, a trenutno se rade još tri ceste koje će biti gotove do Božića. Naglasio je, s obzirom na spajanje s Hudovljanima, kako je ovo i demografska mjera koja će omogućiti prometnu pristupačnost i ostanak mladih obitelji na ovom području.

Župan je čestitao vodstvu Općine i ŽUC-u na uspješno dovršenom projektu, dodavši kako je lijepo prisustvovati ovakvim pozitivnim pričama. Dodao je kako je Sokolovac jedna od najvećih općina u Koprivničko-križevačkoj županiji, a u skladu s time ima i najviše prometnica, koje je bilo potrebno sanirati, odnosno modernizirati. Smatra kako su prometnice danas u neusporedivo boljem stanju, no s obzirom da ima prostora i za druge investicije, spomenuo je Razvojnu agenciju PORA-u koja je na raspolaganju jedinicama lokalne samouprave, istaknuvši kako se moramo okrenuti EU fondova kao izvorima financiranja. Pohvalio je Općinu kako se odlično razvoja i kako je napravila velik iskorak u podizanju kvaliteti života svojih mještana.

Predsjednik Felak uputio je pohvale na projektu, kao i na ostalim inicijativama, te poželio sretno prometovanje po novoj cesti, a ravnatelj Guzalić dodao je kako se zajedničkim snagama može mnogo toga postići te kako se svake godine otvara barem jedna nova cesta, ujedno pohvalivši model suradnje s jedinicama lokalne samouprave.

Nakon svečanog otvorenja ceste koju je blagoslovio velečasni Miro Denac, župan i suradnici su s predstavnicima Općine razgovarali o daljnjim planovima za unaprjeđenje ovog kraja.

sjever.hr
23.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.