Now Reading:
Otvoren podvožnjak „Ivanečki“ u Koprivnici: Doprinijet će boljoj sigurnosti i protočnosti cestovnog i željezničkog prometa
Full Article 1 minutes read

Otvoren podvožnjak „Ivanečki“ u Koprivnici: Doprinijet će boljoj sigurnosti i protočnosti cestovnog i željezničkog prometa

U četvrtak su u promet pušteni podvožnjak „Ivanečki“ u Koprivnici te na njega vezane Ulica Ivana Česmičkog i Ivanjska cesta.

Do izgradnje podvožnjaka cestovni promet tekao je preko željezničko-cestovnog prijelaza, odnosno križanja pruge i nerazvrstane ceste (Pavelinska ulica) koja je spajala grad Koprivnicu s državnom cestom DC20. Nakon rekonstrukcije nerazvrstana cesta podvožnjakom „Ivanečki“ prolazi ispod željezničke pruge, što će doprinijeti boljoj sigurnosti i protočnosti cestovnog i željezničkog prometa.

Radovi na podvožnjaku izvedeni su u sklopu trenutačno najvećega infrastrukturnog željezničkog projekta u Hrvatskoj, „Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica“. Projekt je ukupno vrijedan 350 milijuna eura, sufinanciran iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF), i uvršten je na listu strateških projekata Republike Hrvatske.

Nakon puštanja u promet podvožnjaka „Ivanečki“ nastavljaju se radovi na objektima duž čitave dionice duge 42,6 kilometara. Prema planu izvođača radova, do kraja 2023. trebali bi biti završeni svi nadvožnjaci i podvožnjaci, većina mostova, dva vijadukta, prijelaz za životinje i galerija te bi tako bilo završeno ukupno 50 posto projekta.

sjever.hr 23.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.