Now Reading:
Gradu Murko Srediće odobren projekt „Zaželi  – pomoć je tu“, vrijedan  561 tisuću eura
Full Article 2 minutes read

Gradu Murko Srediće odobren projekt „Zaželi  – pomoć je tu“, vrijedan  561 tisuću eura

Grad Mursko Središće u rujnu ove godine prijavio je projekt „Zaželi – pomoć je tu“. Projektni partneri na spomenutom projektu su Općina Mala Subotica i Općina Selnica. 

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području grada Mursko Središće, općine Selnica i općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Kroz aktivnost Pružanje usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština zaposlit će se 11 pružatelja usluge, te obuhvatiti 66 osoba starijih od 65 godina i odraslih osoba s invaliditetom. 11 pružatelja usluge će u periodu od 34 mjeseca na mjesečnoj bazi pružati usluge kućanskih poslova, održavanja osobne higijene te zadovoljavanja drugih potreba za 66 korisnika. Pružatelji usluge su osposobljeni za tu vrstu posla, ali ne i za njegu. Ukupno trajanje projekta je 36 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta je 561.000 eura. Grad Mursko Središće je u četvrtak dobio  obavijest da je projektni prijedlog uspješno prošao fazu procjene kvalitete te mu mogu biti dodijeljena bespovratna sredstva nakon donošenja Odluke o financiranju, kad će se potpisati i Ugovor.

sjever.hr 23.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.