Now Reading:
Sindikati imaju svog čovjeka na čelu GSV-a u Zagorju
Full Article 2 minutes read

Sindikati imaju svog čovjeka na čelu GSV-a u Zagorju

Darko Šalković novi je predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Krapinsko-zagorske županije i dolazi iz redova udruga sindikata. Njegov mandat trajat će godinu dana, a odlučeno je tako na sjednici u srijedu spomenutog tijela.

Za dva dopredsjednika izabrani su Ivana Kolar iz redova udruga poslodavaca i Jasna Petek iz Krapinsko-zagorske županije. Predsjednik i dopredsjednici se, prema Poslovniku GSV-a, biraju na godinu dana i to naizmjenično iz reda sva tri socijalna partnera.

Osim izbora novog vodstva na sjednici je donijet Program rada za 2024. godinu. Vijeće je ujedno podržalo prijedlog Proračuna Županije za 2024. godinu s projekcijama za 2025. i 2026. godinu te raspravljalo o aktualnom stanju na tržištu rada u Krapinsko-zagorskoj županiji.

U Programu rada za 2024. godinu istaknuto je kako će se Gospodarsko-socijalno vijeće baviti pitanjima koje će biti posebno aktualne u to doba, kao i temama koje su već sada određene gdje valja istaknuti
provedba Plana razvoja Krapinsko-zagorske županije 2021.-2027. za 2023. godinu te stanje zdravstvene zaštite na području Krapinsko-zagorske županije. Jedna od tema je i plan gospodarenja otpadom Krapinsko-zagorske županije. Zatim strategija za osobe s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije
kao i stanje provedbe strateških projekata Krapinsko-zagorske županije.

www.sjever.hr 22.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.