Now Reading:
Koprivnički gradonačelnik Jakšić predstavio gradski proračun – evo koliko će iznositi
Full Article 2 minutes read

Koprivnički gradonačelnik Jakšić predstavio gradski proračun – evo koliko će iznositi

Gradonačelnik Grada Koprivnice, Mišel Jakšić predstavio je gradski Proračun za 2024. godinu, te projekcije za 2025. i 2026. godinu.

– Sam proračun za 2024. godinu će biti 47,2 milijuna eura. S obzirom na to da svi volimo reći da imamo nikad bolje proračune, a onda kad se napravi izvršenje, puno puta je na kraju proračun duplo manji. Važno je za istaknuti kako mi na rebalansu proračuna za 2023. godinu idemo na iznos od 46,2 milijuna eura i u tom iznosu je i stavka iz samog rebalansa projektiranja i gradnje vrtića Bajer i Herešin. Naravno da ta sredstva nećemo povući do kraja ove godine i to je ono nešto što povećava i vodi nas na tih 47,2 milijuna eura u 2024. godini. Dakle, kad to sravnimo, kad napravimo usporedbu, možemo reći da ćemo i sa izvršenjem u 2023. godini i onda u planiranju 2024. godine biti apsolutno realni i sve brojčano vrlo jasno vidljivo – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Gradonačelnik je napomenuo kako su financije Grada stabilne te kako neće doći do uvođenja prireza, kao niti do povećanja cijena odvoza otpada, odvodnje i cijena vode.

Ujedno je najavio i neke dobre vijesti.

– Ono što već sada mogu najaviti da od ovog Božića dižemo cenzus za božićnicu i uskrsnicu na 400 eura za naše umirovljenike i korisnike osobne invalidnine, a sama božićnica i uskrsnica će biti 50 eura što je poprilično povećanje – rekao je gradonačelnik Jakšić.

foto – arhiva

sjever.hr/koprivnica.hr

22.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.