Now Reading:
Grad Čakovec dobio 200 tisuća eura podrške za sanaciju divljih odlagališta!
Full Article 2 minutes read

Grad Čakovec dobio 200 tisuća eura podrške za sanaciju divljih odlagališta!

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prihvatio je projekt grada Čakovca kojim će sanirati divlja odlagališta te je Grad Čakovec dobio 200 tisuća eura podrške.

Po Javnom pozivu za neposredno sufinanciranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš (tzv. divlja odlagališta), Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, odobrio je Gradu Čakovcu sufinanciranje u iznosu od 200.000,00 eura s PDV-om. To čini čak 98,69 % procijenjenih i Fondu opravdanih troškova projekta koji iznose 202.647,54 eura s PDV-om.

Naime Grad je pokrenuo projekt u želji da se smanji broj divljih odlagališta otpada, ali i zaštiti okoliš, potakne građane na reciklažu i brigu o okolini. Nadogradnja je to uspješnih proljetnih i jesenskih akcija “Zelena čistka” u koje se uključuje velik broj stanovnika koji sudjeluju u pozitivnim promjenama u pogledu zbrinjavanja, odnosno pravilnog gospodarenja otpadom na hrvatskom sjeveru. Osim toga, ujedno je i rezultat kontrole, na žalost, svima dobro poznatih ilegalnih odlagališta na administrativnom području grada, koja redovito obilaze komunalni redari.

Tako je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini potpisala Ugovor o neposrednom sudjelovanju Fonda u sufinanciranju, tj. dodjeli financijske potpore za prostorno uređenje područja naseljenog Romima za 2023. godinu. Sve sukladno Zaključku Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Na temelju zahtjeva Grada Čakovca utvrđeno je da projekt i prijava u cijelosti ispunjavaju uvjete Javnog poziva te kriterije utvrđene općim aktima Fonda.

Ovo je nastavak uspješne suradnje – tijekom godine Grad Čakovec s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisao je i ugovor za sadnju novih tisuću stabala, uz kojih će se riješiti sanacija pojedinih biciklističkih staza te ozeleniti ulazi u grad.

sjever.hr/cakovec.hr
foto: cakovec.hr
22.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.