Now Reading:
Poduzetnički klub žena Krapinsko-zagorske županije drugu godinu zaredom obilježio Svjetski dan poduzetnica
Full Article 3 minutes read

Poduzetnički klub žena Krapinsko-zagorske županije drugu godinu zaredom obilježio Svjetski dan poduzetnica

Poduzetnički klub žena Krapinsko-zagorske županije drugu godinu zaredom obilježio je Svjetski dan poduzetnica. Na druženju u ReGALERIJI okupilo se tridesetak posjetitelja koji podržavaju rad Kluba među kojima su bili zamjenica župana Jasna Petek s pročelnicom odjela za gospodarstvo Sanjom Mihovilić, predsjednik HGK Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek, dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina Nenad Sikirica, učenice Srednje škole Zabok smjer komercijalist i mnogi drugi.

Predsjednica Poduzetničkog kluba žena Snježana Leljak naglasila je kako Klub već pet godina radi na aktivnostima kojima se skreće pažnja da žene treba ohrabrivati i osnaživati, ali i da trebaju institucionalnu potporu.

-Nama je cilj da jednog dana dođemo do 50 posto udjela žena u poduzetništvu i na vodećim pozicijama u velikim i malim tvrtkama, ali i u politici i znanosti – dodala je Leljak.

I drugu godinu zaredom podršku obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica pruža i Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina, a dekan Veleučilišta Nenad Sikirica nadovezao se na riječi predsjednice Kluba kazavši kako je ženama puno teže jer još uvijek imaju više odgovornosti u obitelji od muškaraca. Dodao je što se tiče koeficijenata, na Veleučilište ne postoji, ali su svjesni da postoje u puno drugih područja na koje pokušavaju upozoriti i djelovati kako bi se te razlike smanjile.

Od početka osnivanja Poduzetničkog kluba žena podršku pruža i HGK Županijska komora Krapina, a njezin predsjednik Anđelko Švaljek se osvrnuo o rodnoj ravnopravnosti.

-Danas kada govorimo o rodnoj ravnopravnosti, o razinama plaća, vidimo zastrašujući podatak da je kod onih koji imaju najviše novaca, a to je financijska industrija – bankari, osiguravatelji razlika u plaćama između žena i muškaraca najveća. Kod drugih to baš i nije tako, čak ni danas – kazao je Švaljek.

I Krapinsko-zagorska županija daje punu podršku Poduzetničkom klubu žena, a zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako joj je drago što ovakav Klub postoji u županiji koji je pokrenuo brojne aktivnosti i inicijative u suradnji s Županijom, jer prema riječima zamjenice iznimno je važno senzibilizirati zajednicu.

-Naravno da još uvijek postoje stakleni stropovi u svim sferama, naravno da su žene za svoj posao još uvijek slabije plaćene, međutim, ja gdje god odlazim, pokušavam osvješćivati sve oko sebe koliko je važno da smo svi jednaki i ravnopravni, da svi moramo imati jednake šanse – kazala je zamjenica dodavši kako su poduzetnice zaista hrabre i poduzetne žene koje stvaraju promjene u svojoj sredini.

msopek/sjever.hr 21.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.