Now Reading:
Obračun Hajdaša Dončića i Pavića u emisiji uživo: „Ne laprdaj bezveze! Idi plači kod Plenkovića”
Full Article 3 minutes read

Obračun Hajdaša Dončića i Pavića u emisiji uživo: „Ne laprdaj bezveze! Idi plači kod Plenkovića”

U HRT-ovoj emisiji „U mreži Prvog” došlo je do obračuna između Marka Pavića (HDZ) i Siniše Hajdaša Dončića (SDP) tijekom rasprave o proračunu i o tome kupuje li njima Vlada glasove birača za iduću godinu, kako tvrdi oporba, ili je riječ o pomaganju najugroženijim građanima, kako tvrde vladajući.

U raspravi je sudjelovala i Vesna Vučemilović (Hrvatski suverenisti) koja je rekla da je do povećanja plaća i mirovina trebalo doći puno ranije te da je rebalans pokazao da novca ima i na razini države i na lokalnoj razini.

Siniša Hajdaš Dončić potom je rekao da je optimistično što Vlada očekuje isti rast BDP-a kao u 2023. jer „ono što se događa u srednjoj Europi i Njemačkoj, miriše na recesiju”.

– Malo je nerealno što se računa da bi izvanproračunski korisnici (lokalna uprava i samouprava) bili u višku, a da bi ukupan manjak koji bi ostvarila država bio 4,6 posto. Znate dobro da centralna država radi pritisak na HDZ-ovce da zbog ukidanja prireza ne dižu porez na dohodak – istaknuo je Siniša Hajdaš Dončić i dodao da smatra kako je povećanje plaća došlo prekasno.

HDZ-ov Marko Pavić je rekao da je ovaj proračun „rezultat rasta BDP-a zadnjih sedam godina”.

Na pitanje kako objasniti da je proračun 2016. bio 16 milijardi, a za iduću godinu 32 milijarde, Pavić je kazao da su „dobar dio EU fondovi, a dobar dio rast BDP-a”.

Samo da još kažem Paviću da ne laprda bez veze – javni dug u apsolutnom iznosu značajno raste – s 45,7 na 46,9 milijardi eura – ubacio je u jednom trenutku Siniša Hajdaš Dončić, na što mu je Pavić rekao „neka bude pristojan i da ne bude nervozan što će izgubiti izbore”.

Hajdaš Dončić mu je odgovorio da je „inače nepristojan čovjek, ali da nije nervozan”.

Pavić je nadalje istaknuo da se udio javnog suda u odnosu na BDP smanjio.

– A dok ste vi bili, gospodine Hajdaš Dončić, na vlasti – 350 tisuća nezaposlenih, štrajkovi, otpuštanja, nacionalizacija mirovina, minimalna plaća rasla je za 11 kuna. A vaši članovi ne vide i vi ste zato nervozni – da bi Peđa ‘štrik‘ Grbin mogao biti budući premijer – rekao je Pavić.

Joj, daj tamo plači kod Plenkovića – uzvratio mu je Hajdaš Dončić u emisiji HRT-a „U mreži Prvog”.

sjever.hr
21.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.