Now Reading:
Varaždinski obrtnici i ove godine stipendiraju učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja: “To je jedan od načina ulaganja u budućnost”
Full Article 2 minutes read

Varaždinski obrtnici i ove godine stipendiraju učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja: “To je jedan od načina ulaganja u budućnost”

U Obrtničkom domu u Varaždinu u petak, 17. studenoga, dvadeset učenika koji se školuju za obrtnička zanimanja potpisalo je s Udruženjem hrvatskih obrtnika Varaždin ugovore o stipendiranju.

-Udruženje hrvatskih obrtnika već niz godina dodjeljuje stipendije učenicima koji se školuju za obrtnička zanimanja. Na taj način nastojimo motivirati učenike da za svoj životni poziv odaberu upravo neko od obrtničkih zanimanja te da njima i njihovim roditeljima isplatom mjesečne stipendije olakšamo školovanje. Ove stipendije dodjeljujemo učenicima s područja koje pokriva Udruženje, a pritom u obzir uzimamo uspjeh učenika, smjer za koji se školuju te njihov socijalni status – rekao je tom prigodom predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Vladimir Bais.

Dodao je da se stipendije isplaćuju iz komorskog doprinosa koji plaćaju članovi.

-To jedan od načina ulaganja u budućnost, jer time našim obrtnicima osiguravamo stručnu radnu snagu, a učenike motiviramo da svojim trudom i radom svojim roditeljima olakšaju njihovo školovanje – istaknuo je Bais.

Ove godine stipendije će prvi puta primiti devet učenika koji se školuju za obrtnička zanimanja. Mjesečne stipendije koje učenicima isplaćuje Udruženje hrvatskih obrtnika velika su pomoć učenicima, ali i njihovim roditeljima.

-Puno mi znači ta stipendija, jer mi dosta olakšava školovanje. Imam svoj novac, pa je ipak lakše – rekla je Paulina Majhen, učenica Srednje strukovne škole koja se školuju za frizerku.

Stipendije su dobrodošla pomoć i roditeljima čija se djeca školuju za obrtnička zanimanja.

-Puno nam to znači, prva liga su te stipendije. Jako mi je drago da je Karlo dobio tu stipendiju, jer sada ne moramo baš svaki sendvič i pauzu plaćati iz našeg džepa. Ti novci su nam dobrodošla pomoć, ali i motivacija djeci da uče, da se školuju i da steknu svoj kruh. Karlo će ove godine završiti za montažera suhe gradnje i nadam se da će brzo dobiti posao – rekao je Ivan Premužić.

sjever.hr
20.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.