Now Reading:
Grad Lepoglava i MEV planiraju zajedničke aktivnosti! “Lepoglava je bila sveučilišni centar i želimo se vratiti na taj put”
Full Article 2 minutes read

Grad Lepoglava i MEV planiraju zajedničke aktivnosti! “Lepoglava je bila sveučilišni centar i želimo se vratiti na taj put”

Nakon što je ranije tijekom ove godine potpisan ugovor o suradnji Grada Lepoglave i Međimurskog veleučilišta, krenulo se s planiranjem aktivnosti kojima bi se dogovorena suradnja konkretizirala.

Tako je u Lepoglavi održan radni sastanak gradonačelnika Grada Lepoglave Marijana Škvarića i dekana Međimurskog veleučilišta Igora Klopotana, i njihovih suradnika, na kojem su se dogovarale aktivnosti koje bi se u budućnosti provodile. Naglasak je stavljen na aktivnosti vezane za obrazovanje, kulturu, turizam te suradnju u okviru europskih projekata.

–Grad Lepoglava ima bogatu kulturnu baštinu koju želimo predstaviti svijetu koristeći njen veliki turistički potencijal. Također, Lepoglava je prije mnogih današnjih sveučilišnih centara u Hrvatskoj, pa i šire, imala sveučilište odnosno bila sveučilišni centar što želimo naglasiti i na neki se način vratiti na taj put. U tome nam može pomoći Međimursko veleučilište s kojim dijelimo interese kad su razvoj obrazovanja i drugi segmenti važni za razvoj društva u pitanju – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Na sastanku je istaknuto nekoliko aktivnosti koje će se početi planirati za provedbu. Riječ je o pokretanju kratkoročnih studijskih programa u Lepoglavi, edukaciji za odrasle kao i za turističke vodiče te pokretanju zajedničkih projekata u okviru Interreg programa suradnje.

foto: lepoglava.hr
sjever.hr/lepoglava.hr
20.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.