Now Reading:
Predstavljen „Advent u Mariji Bistrici“: Program je raznovrstan, podijeljen u četiri tematska vikenda, a vrhunac događanja je „Doček u podne“
Full Article 2 minutes read

Predstavljen „Advent u Mariji Bistrici“: Program je raznovrstan, podijeljen u četiri tematska vikenda, a vrhunac događanja je „Doček u podne“

Turistička zajednica Općine Marija Bistrica  i ove godine, po 12. puta, organizira Manifestaciju ”Advent u Mariji Bistrici”, uz organizacijsku i financijsku pomoć Općine Marija Bistrica, ali i u suradnji s brojnim bistričkim udrugama. Program su najavili načelnik, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Općine Marija Bistrica Josip Milički i direktorica tamošnje Turističke zajednice Marija Klenkar.

 I ove godine pripremljen je bogat i raznovrstan program, no Milički je naglasio kako je ”Advent u Mariji Bistrici” ipak malo posebniji.

-Ne možemo, a niti ne želimo pobjeći od činjenice da je Marija Bistrica i mjesto Hrvatskog nacionalnog Svetišta, što daje dodatnu duhovnu notu, baš u ovo vrijeme Došašća pred nama. Stoga i program ”Adventa u Mariji Bistrici” svake godine pokušavamo organizirati kao sinergiju duhovnih i svjetovnih sadržaja’ – naglasio je Milički i nastavio: S obzirom na odlično organiziran i fantastično posjećen ”Advent u Mariji Bistrici” prošle godine, ove očekujemo samo nastavak te dobre i pozitivne priče. Uz raznovrstan program, podijeljen na četiri tematska vikenda, tu je i bogata eno gastronomska i sajmena ponuda, s naglaskom na našoj tradiciji drvenih igračaka i licitara, ali naravno i s drugom adventskom, pa kasnije pred kraj godine i božićnom ponudom suvenira i sličnih proizvoda. Vrhunac i ove godine očekujemo na „Doček u podne“, s već tradicionalnom tombolom, koja i ove godine, zahvaljujući našim sponzorima za glavni zgoditak ima automobil. Nadamo se dobrom vremenu i uvjeren sam da je pred nama jedan sjajan ”Advent u Mariji Bistrici”. – zaključio je bistrički načelnik.                       

Direktorica Turističke zajednice Marija Klenkar rekla je da je Advent u Mariji Bistrici je koncipiran kroz četiri vikenda od kojih svaki promovira neki drugi sadržaj.

 – Za vrijeme Adventa poseban naglasak se stavlja na stare zanate koji su specifični za Mariju Bistricu; licitare i drvene igračke koji se nalaze na UNESCO listi svjetske nematerijalne kulturne baštine. Važan dio Adventa jesu vjerski sadržaji koji su posebno naglašeni u našem mjestu. – naglasila je Klenkar.

Program počinje već 1. prosinca, a možete ga pronaći na web i Facebook stranici Visit Marija Bistrica.

sjever.hr 19.11.2023.

 

Input your search keywords and press Enter.