Now Reading:
Uoči Dana sjećanja, u Jesenju odali počast Vukovaru i braniteljima – načelnik Cvrtila: „Njihova žrtva nikada ne smije biti zaboravljena!”
Full Article 1 minutes read

Uoči Dana sjećanja, u Jesenju odali počast Vukovaru i braniteljima – načelnik Cvrtila: „Njihova žrtva nikada ne smije biti zaboravljena!”

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u Općini Jesenje je u petak dostojanstveno te uz puno poštovanja, odana počast Vukovaru i Škabrnji, kao i svim nestalim, stradalim i poginulim hrvatskim braniteljima.

Izaslanstvo Općine Jesenje predvođeno načelnikom Dariom Cvrtilom, zajedno s predstavnicima Općinskog vijeća te predstavnicima braniteljskih udruga, u večernjim su satima kod općinske zgrade zapalili lampione koje su postavili na kat zgrade.

Kako je istaknuo načelnik, svake se godine odaje počast Vukovaru i Škabrnji, njihovoj žrtvi kao i žrtvi svih branitelja i nedužnih civila.

-Dan sjećanja je tužan dan za cijelu Republiku Hrvatsku, ali je to ujedno i dan ponosa jer su svi oni dali najveću žrtvu kako bismo danas imali neovisnu Republiku Hrvatsku. Na Dan pada Vukovara, s ponosom i posebnim pijetetom prisjećamo se svih onih zbog kojih danas uživamo slobodu i neovisnost. Zbog toga njihova žrtva nikada ne smije biti zaboravljena – rekao je načelnik Cvrtila.

sjever.hr
18.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.