Now Reading:
SAMO 5 GODINA ZATVORA! “Skidaj se ili ću te izrezati” – Nakon što ju je tukao i vrijeđao, na livadi ju je i silovao!
Full Article 4 minutes read

SAMO 5 GODINA ZATVORA! “Skidaj se ili ću te izrezati” – Nakon što ju je tukao i vrijeđao, na livadi ju je i silovao!

Na sjeverozapadu Hrvatske nepravomoćno je osuđen muškarac za silovanje i dvije prijetnje te su ga osudili na kaznu od pet godina, donosi 24sata.

Nepravomoćno je proglašen krivim za silovanje i dvije prijetnje te su muškarca osudili na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina. Odmah mu je određen i obligatorni istražni zatvor koji se određuje ako je kazna zatvora pet godina ili više. U kaznu će mu uračunati vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od kraja kolovoza nadalje. Uz to, mora platiti i sudske troškove u iznosu od 700 eura.

Teretili su ga da je u listopadu 2021. u večernjim satima čekao žrtvu da se vrati s posla u blizini autobusne stanice. Kada je izašla iz autobusa, naredio joj je da uđe u auto, što je i učinila. Kako je ušla, tako ju je počeo udarati, vrijeđati i prijetiti da bi je zatim odvezao na livadu i tamo je silovao.

-Skidaj se ili ću te izrezati – zaprijetio je žrtvi zbog čega ga je ona iz straha i poslušala, a potom ju je u vozilu silovao, piše 24sata.

Međutim, nije tu bio kraj. U lipnju 2022. našli su se ponovno u stanu u kojem je muškarac, inicijala R. B., prebivao, ponovno joj je zaprijetio da će ju izrezati i naredio joj da se skine. Žrtva je to u strahu i učinila, a on je potom uzeo mobitel i slikao je nagu govoreći da sad ima dokaz nakon čega je izvadio i pištolj.

-Imam osam-devet metaka. Ubit ću prvo tebe pa sebe – zaprijetio je. Također, krajem kolovoza 2022. sa svog mobitela poslao je žrtvi nekoliko prijetećih poruka.

-Bit će ti gore nego onaj dan… Tako ću te mlatiti…Jedan dan ćeš naići, znaj da ćeš biti potrgana… – poruke su nakon kojih se žrtva zbog straha za vlastiti život obratila policiji.

Međutim, muškarac se ne osjeća krivim, barem je takav iskaz dao na sudu.

Nisam kriv. Oštećenu i njezinog supruga poznajem od 2016. jer je on majstor koji mi je trebao nešto popraviti. Ona me znala tražiti novac, primjerice 200 kuna, i tražiti da to ne govorim njezinu suprugu, a ja sam joj novac davao. Njihova financijska situacija bila je jako loša jer je ona radila povremeno, a suprug je radio na crno. U to su vrijeme praktički bili gladni pa me u više navrata tražila novac, uvijek govoreći da suprug ne treba ništa znati, a novac me znao tražiti i on. Osim manjih iznosa znao sam joj dati i više od 1000 kuna, a ukupno sam im dao više od 50.000 kuna i nikad mi ništa nije vraćeno – branio se na sudu R. B.

Ispričao je kako ga je žrtva u nekoliko navrata tražila da ju vozi na određene lokacije što bi on obično i činio, a rekao je i da joj je znao nositi gablec na posao. Tvrdi da mu se žrtva često žalila i na bračne probleme.

-Do spolnih odnosa nijednom nije došlo protiv njezine volje, a budući da sam joj davao novac ispadalo bi da sam joj na neki način i plaćao za seks. Tako je bilo sve do 2021. Prekinuli smo taj odnos prije datuma kojeg navodi oštećena u svojoj prijavi – rekao je optuženi dodajući da su prve dvije točke optužnice protiv njega u cijelosti izmišljene.

-Točno je da je žrtva toga dana krajem kolovoza 2022. došla u moj stan, no nismo bili sami. Tražila me novac, 1200 kuna za registraciju auta. Kad smo nas dvoje ostali sami u sobi, dao sam joj 700 kuna, a ona je u ormariću vidjela pištolj za koji sam joj rekao da je plastični – branio se optuženi.

Međutim, priznao je da je slao poruke navedene u optužnici.

Bio sam ljut jer mi je trebala vratiti novac, a to nije učinila. Niti kune mi nije vratila, a ja sam joj i dalje novac davao. Pod riječima: ‘Bit će ti gore nego onaj dan’, mislio sam na dan kad nisu imali što jesti – govorio je optuženi i dodao da ga je žrtva prijavila kako mu ne bi morala vratiti novac.

foto: ilustracija
sjever.hr/24sata.hr
15.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.