Now Reading:
Predstavljeni Dani okusa Podravine i Prigorja, a županijskoj Udruzi invalida uručena i vrijedna donacija
Full Article 2 minutes read

Predstavljeni Dani okusa Podravine i Prigorja, a županijskoj Udruzi invalida uručena i vrijedna donacija

U prostorijama hotela Zlatan u Koprivnici je u srijedu održano predstavljanje programa Dana okusa Podravine i Prigorja, koji se održavaju u sklopu projekta Okusi hrvatske tradicije.

U sklopu predstavljanja ove manifestacije, Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije svečano je uručen ček s donacijom vrijednosti 3.730 eura, a riječ je o sredstvima koja su prikupljena na nedavno održanoj 16. Velikoj martinjskoj špelanciji.

Donaciju je predsjedniku Miroslavu Mačkoviću svečano uručio župan Darko Koren, pohvalivši Udrugu na svim aktivnostima koje provodi.

– Naši sugrađani mogu biti zadovoljni da u svom okruženju imaju udrugu koja s toliko entuzijazma brine o svojim članovima – rekao je župan.

Što se tiče programa Dana okusa Podravine i Prigorja, on se održava u sklopu projekta Okusi hrvatske tradicije, gdje se predstavljaju tradicionalna domaća jela. Restorani Lovačka kuća Sokolovac, Hotel Zlatan, Pivnica Stari grad Đurđevac, Hotel Picok – Đurđevačka iža, Gornjevinska klet i Pivnica Kraluš će u razdoblju od 17. studenog do 3. prosinca imati posebno pripremljeni meni od tradicionalnih jela, koji će se u navedenom razdoblju moći kušati po pristupačnim cijenama.

– Tema je kontinentalni turizam i sve ono što ga prati. Turizam obično percipiramo kroz Jadran, koji ima neke svoje limite, dok kontinentalni turizam još uvijek ima prostora za napredak. Svaki takav poticaj doprinosi da se taj prostor smanji i da se zapravo kontinentalne destinacije u turizmu postanu atraktivne i dobe svoje prostor, a i da na kraju oni koji se time bave zapravo osjete nešto što je i za njih dobro – istaknuo je župan.

sjever.hr

15.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.