Now Reading:
Pacijentica prijavila uglednog zagrebačkog liječnika za pokušaj silovanja prilikom pregleda vena
Full Article 2 minutes read

Pacijentica prijavila uglednog zagrebačkog liječnika za pokušaj silovanja prilikom pregleda vena

Kako piše Jutarnji, policija je ovih dana provela kriminalističko istraživanje nad zagrebačkim liječnikom M. R. (63) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela bludnih radnji na štetu jedne pacijentice.

Podneseno je potom i tzv. posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Naime, 41-godišnja pacijentica iz okolice Zagreba obratila se policiji krajem prošloga tjedan, prijavivši da ju je ugledni i često jako hvaljeni liječnik pokušao silovati.

Navela je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, da je kobnog dana bila na privatnom tretmanu pregleda vena koji je odrađen u obiteljskoj kući i da je pritom došlo s doktorove strane do, najblaže rečeno, neprimjerenih poteza i dodira, a koji su krenuli od nogu na koje je bio inicijalni fokus.

S obzirom na navedeno, policija ju je odmah uputila na liječnički pregled.

Iz Policijske uprave zagrebačke su na upit Jutarnjeg lista odgovorili da je policija jedno od tijela nadležnih za provođenje izvida koji su tajni, te da su po dovršetku kriminalističkog istraživanja redovnim putem obavijestili tužiteljstvo o postupanju u navedenom slučaju.

Ako u ovom slučaju na kraju dođe do podizanja optužnice, a potom i suđenja na nadležnom Općinskom sudu, liječniku zbog kaznenog djela bludnih radnji prijeti do tri godine zatvora.

foto: ilustracija
sjever.hr/jutarnji.hr
10.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.