Now Reading:
Župan Koren održao tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi:” Vi ste izuzetno važan kamenčić u mozaiku naše županije”
Full Article 2 minutes read

Župan Koren održao tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi:” Vi ste izuzetno važan kamenčić u mozaiku naše županije”

Župan Darko Koren u ponedjeljak je održao tradicionalni prijem za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi s područja Koprivničko-križevačke županije.

Ove se godine obilježava 70. godina organiziranog dobrovoljnog darivanja krvi na području Republike Hrvatske te je ovo bila prilika da se svim dobrovoljnim darivateljima krvi iskaže poštovanje za djela humanosti i dobrote.

Župan Koren je zahvalio darivateljima na plemenitom činu darivanja krvi te predanosti u spašavanju ljudskih života.

– Ponosni smo što smo već desetljeće u samom hrvatskom vrhu po broju darivatelja na stotinu stanovnika, ove godine smo završili na drugom mjestu, no to ne umanjuje impresivan i hvalevrijedan rezultat koji ste postigli. Doživljavamo vas kao izuzetno važan kamenčić u mozaiku naše Županije i hvala vam na tome što ovo naše društvo činite boljim mjestom. Hvala svim društvima i ustanovama koje organiziraju prikupljanje krvi, lijepo je slušati da se brojni mladi odlučuju po prvi puta na darivanje i to nas veseli jer znamo da će se ovakva humana gesta nastaviti i u budućnosti. Želimo vam dobro zdravlje i još mnogo darivanja – poručio je župan Koren.

Uzvanicima se obratila predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus koja je zahvalila darivateljima, organizatorima akcija te Županiji na podršci i organizaciji svečanog prijema.

Ravnateljica županijskog Društva Crvenog križa Adela Sočev okupljene je upoznala s rezultatima koje društva Crvenog križa u županiji postižu u darivanju krvi te istaknula kako mogu biti itekako ponosni na rezultate koji se postižu.

Čestitkama se priključila i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Nakon uvodnih obraćanja, predsjednica Trbus i ravnateljica Sočev su darivateljima koji su krv dali 100 i više puta uručile zlatne narukvice Crvenog križa, dok im je župan uručio srebrnjake s likom Sv. Marka Križevčanina.

U ime darivatelja obratio se Dražen Cmrk koji je zahvalio Županiji na organizaciji prijema te iskazao ponos i zadovoljstvo što je aktivnost dobrovoljnih darivatelja krvi u društvu priznata.

sjever.hr

30.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.