Now Reading:
BOLOVANJE KORISTIO ZA SKIJANJE? – Banka mu poslala detektiva i dala otkaz, a sada snosi troškove
Full Article 3 minutes read

BOLOVANJE KORISTIO ZA SKIJANJE? – Banka mu poslala detektiva i dala otkaz, a sada snosi troškove

Menadžer jedne poznate hrvatske banke bio je na skijanju za vrijeme bolovanja te je banka za njim poslala privatnog detektiva, uručila mu izvanredni otkaz da bi sud ovaj tjedan presudio da mu otkaz nije zakonit, donosi Index.

Banka mu sada mora isplatiti odštetu u visini od 14.240 eura te mu pokriti 1500 eura troškova.

Menadžer poznate hrvatske banke u presudi navodi da je skijanje uplatio još u studenome, ali mu je nadređeni sredinom prosinca kazao da mu godišnji odmor nije odobren.

Međutim, 5. siječnja je unatoč tome odlučio otići na skijanje te se 8. siječnja vratio kako mu uplata ne bi posve propala. Tog dana morao je otvoriti bolovanje, a 10. siječnja završio je na hitnom bolničkom liječenju u Albertvilleu, odakle je hitno premješten u bolnicu u Chambéryju u Francuskoj. Koronarografijom je utvrđeno da je, boraveći na planini, razvio visinsku bolest. U navedenoj bolnici ostao je do 15. siječnja, nakon čega se busom vratio u Hrvatsku.

Unatoč svemu, banka mu je uručila izvanredni otkaz pravdajući ga nalazom privatnog detektiva iz kojeg je vidljivo da je “menadžer realizirao planirano privatno putovanje u Francusku, unatoč neodobrenom godišnjem odmoru”, stoji u presudi Općinskog radnog suda u Zagrebu.

Banka je dodala da nije “logično ni životno uvjerljivo da bi menadžer putovao na skijalište u Francusku, koje je udaljeno 1009 kilometara od Zagreba, autobusom samo na vikend, a nije dostavio ni voznu kartu, koju je trebao imati ako se stvarno imao namjeru vratiti u Zagreb do 8. siječnja”.

Menadžer je naglasio kako je prve znakove viroze na skijanju osjetio 7. siječnja nakon 13 sati. Dobio je visoku temperaturu te mu partner, koji je medicinske struke, nije dao da putuje autobusom u Zagreb.

Utvrdio je da je otišao do lokalnog liječnika u Val Thorens, koji ga je odmah uputio na odjel intenzivne njege, da bi kasnije bio prebaćen u u veću bolnicu u Chambéryju radi koronarografije gdje je na kraju utvrđeno kako je razvio visinsku bolest.

Sutkinja zagrebačkog suda je na osnovi medicinske dokumentacije zaključila da nije zlorabio bolovanje u razdoblju od 8. do 18. siječnja, a zbog čega mu je banka uručila izvanredni otkaz.

Također, dodali su da “angažiranje privatnog detektiva za praćenje u njegovo privatno vrijeme te u razdoblju u kojem on obavlja rad i nije privremeno nesposoban za rad ocjenjuje se neopravdanim i pretjeranim zadiranjem u privatni život“.

foto: ilustracija
sjever.hr/index.hr
30.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.