Now Reading:
Bivši varaždinski gradonačelnik Čehok oštro o sadašnjoj gradskoj vlasti: Gule nas i deru do gole kože!
Full Article 3 minutes read

Bivši varaždinski gradonačelnik Čehok oštro o sadašnjoj gradskoj vlasti: Gule nas i deru do gole kože!

Šest mjeseci nakon provedenih prijevremenih lokalnih izbora, članovi Nezavisne liste Ivana Čehoka sazvali su konferenciju za novinare na kojoj su u srijedu još jednom „opleli” po gradskoj vlasti, posebice po gradonačelniku Nevenu Bosilju.

-S obzirom da jedna stranka sada ima komotnu većinu, vjerovali smo da će se u ovih šest mjeseci barem nešto u ovome gradu raditi, od komunalne infrastrukture, preko obrazovanja do gospodarstva, međutim nije se napravilo apsolutno ništa, osim što se već deset mjeseci pokušavaju obnoviti dvije ulice i to je jedino što u ovome trenutku gradska vlast radi – rekao je Ivan Čehok.

Dodao je da to ipak nije ono najgore.

-Najgore je što vlast bezobrazno povećava namete i jednostavno nas guli i dere do gole kože. Potvrdilo se ono što smo prije izbora govorili da je Bosilj jedna konvertirana i pervertirana verzija superhika, lik koji otima od siromašnih građana i daje bogatima, odnosno povećava cijene, povećava usluge i troši nemilice na kojekakve sudske kazne, odvjetnike, plaćanje druge strane, povećava cijene za balirani otpad 200 posto – naglasio je Čehok.

Kazao je i kako Varaždinci plaćaju najviše cijene vrtića u Hrvatskoj, ili među najvećima, a da roditeljima nitko nije objasnio zašto je došlo do toga.

-Nama je povećana cijena odvoza smeća već drugi put, također bez obrazloženja. Koliko čujem, druge općine nisu donijele takvu odluku i tu će Čistoća imati velikih poteškoća. Povećalo smo cijene groblja, bazena, javnog prijevoza koji je u nikad lošijem stanju i neorganiziran, a jučer smo doznali da Bosilj uvodi novi porez i da povećava bod, odnosno cijenu komunalne naknade. Ovo što smo jučer vidjeli je također jedna izmišljotina i laž jer ne postoji automatizam, Dakle, ako je Vlada donijela odluku da barem malo rastereti plaće i poduzetnike da se prirez ukida, ne postoji automatizam da gradovi odmah moraju uvesti ili povećati stopu poreza na dohodak – rekao je bivši varaždinski gradonačelnik.

Naglasio je da se u Varaždinu zapravo uvodi novi porez i to u trenutku kada su cijene podivljale te da se 25 posto povećava vrijednost komunalne naknade, a da zapravo nitko od građana ne zna što se u komunalnoj djelatnosti radi.

-Ne bježimo od toga da je to moguće raditi, mi smo to učinili za 25 posto, ali točno određenim aktivnostima i cijelim nizom komunalnih djelatnosti koje smo na taj način uspjeli financirati. Godišnje smo obnavljali, ne dvije ulice po deset mjeseci, već deset ulica u dva mjeseca pa do toga da smo gradili i obnavljali vrtiće, gradili knjižnicu, obnavljali kulturne ustanove – kazao je Čehok.

Ponovio je kako Varaždin sada ima vlast koja građane „do kosti guli i dere” naglasivši da će vijećnici Nezavisne liste biti protiv toga da se donosi novi porez i da se povećava komunalna naknada.

-Pozivamo gradsku vlast da se osvijesti, kad već nisu socijaldemokrati da postanu barem malo socijalno obzirni i pogledaju sve ostale gradove koji nisu dizali cijene. Potpuna je laž da su se morale dići cijene vrtića. Sve se može napraviti bez daljnjeg osiromašivanja građana. Pozivam našeg suparnika da se osvijesti i vidi da je u ovakvim okolnostima najštetnije ljudima da im Grad nameće novi namet ili da povećava postojeći – rekao je Ivan Čehok.

a.kučić/sjever.hr
18.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.