Now Reading:
Badiće pospremite, jakne i kapute pripremite! Kreće radikalna promjena vremena, ali to je ništa prema onome što stiže sljedeći vikend
Full Article 2 minutes read

Badiće pospremite, jakne i kapute pripremite! Kreće radikalna promjena vremena, ali to je ništa prema onome što stiže sljedeći vikend

Sada je i službeno – bablje ljeto završava, a pred nama je doista velika promjena vremena koja će donijeti pad temperature, pljuskove i grmljavinu.

Vremensku prognozu za N1 donosi meteorolog Bojan Lipovšćak.

Već večeras očekuje nas porast naoblake sa zapada i prolaz hladne fronte uz pad temperature, mjestimice grmljavinu i obilne pljuskove. Vjetar će pojačati i okrenuti na sjeverac i i sjeverozapadnjak. Pogoršanje vremena će se tijekom nedjelje širiti prema istoku i zahvatit će unutrašnjost i sjeverni i srednji Jadran.
Na krajnjem jugu promjena vremena tek u nedjelju kasno navečer i u noći na ponedjeljak.

Na sjevernom i srednjem Jadranu zapuhat će olujna, a mjestimice u podvelebitskom primorju i orkanska bura.

Temperatura zraka u nedjelju će biti u osjetnom padu pa će najviše dnevne biti u unutrašnjosti od 11 do 14, u planinskim krajevima oko 5, Na sjevernom Jadranu od 12 do 18, a na srednjem i južnom od 21 do 25, prognozira Lipovšćak za N1.

Prvi dio idućeg tjedna jesenski hladno oblačno, ali uglavnom suho vrijeme, s jutarnjom maglom u unutrašnjosti i škurom burom na Jadranu.

Temperature zraka s malim dnevnim promjenama u unutrašnjosti od 10 do 13, a na Jadranu između 15 i 21.

Novi prodor hladnog nestabilnog zraka i prve jesenske mrazove, ali i mjestimice obilne oborine Lipovšćak najavljuje za kraj idućeg tjedna kad će se i snježna granica spustiti na 1200 m nadmorske visine te će u gorskim krajevima unutrašnjosti zalepršati i pokoja pahulja.

sjever.hr/n1info.hr
14.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.