Now Reading:
Održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Lepoglave. Gradonačelnik Škvarić najavio da će od Grada dobiti određena financijska sredstva
Full Article 2 minutes read

Održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Lepoglave. Gradonačelnik Škvarić najavio da će od Grada dobiti određena financijska sredstva

U gradskoj su se vijećnici u Lepoglavi okupili članovi Dječjeg gradskog vijeća Lepoglave te održali redovitu sjednicu. Raspravljali su o tome što je lokalna zajednica te kako oni i sva ostala djeca svojim angažmanom i djelovanjem mogu utjecati na njen život i razvoj.

Sjednici je nazočio gradonačelnik Marijan Škvarić koji je izrazio zadovoljstvo zanimanjem koje članovi Dječjeg gradskog vijeća pokazuju za život lokalne zajednice. Pri tom je odgovarao na pitanja i prijedloge dječjih vijećnika.

Najavio je da će Grad Lepoglava na raspolaganje Dječjem gradskom vijeću dati određena financijska sredstva koja će biti utrošena za namjenu za koju se Vijeće odluči i to potvrdi u demokratskoj proceduri. Jedan od prijedloga koji će se razmatrati je posjet nekom od Dječjih vijeća u susjednoj Sloveniji i upoznavanje s njihovim radom.

Dječje gradsko vijeće Grada Lepoglave predstavničko je tijelo djece s gradskog područja konstituirano 2021. godine s ciljem ostvarivanja prava djece na aktivno sudjelovanje u životu Grada Lepoglave. Čine ga izabrani članovi iz osnovni škola iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice, koji su za dječjeg gradonačelnika u tekućem mandatu izabrali Leona Funteka pod čijim je predsjedanjem održana i ova sjednica Dječjeg gradskog vijeća.

sjever.hr 12.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.