Now Reading:
Dobre vijesti za berače, ali i sve ostale: Pred nama je lijep vikend s iznadprosječnim temperaturama
Full Article 2 minutes read

Dobre vijesti za berače, ali i sve ostale: Pred nama je lijep vikend s iznadprosječnim temperaturama

Oni koji još nisu pobrali grožđe u svojim vinogradima imaju razloga za dobro raspoloženje jer ova će im dva dana koja su pred nama to omogućiti. Naravno, u lijepom ćemo vremenu moći uživati i svi mi drugi, stoga svakako iskoristite priliku i izađite van.

Iz DHMZ-a najavljuju da će prevladavati sunčano, u Dalmaciji i vedro. U unutrašnjosti ujutro ponegdje kratkotrajna magla, a potom mjestimice više oblaka uz mogućnost za lokalno malo kiše, uglavnom na sjeveru i sjeverozapadu zemlje.
Vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, sredinom dana prolazno sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 6 do 11, na moru od 16 do 21, a najviša dnevna većinom od 23 do 28 °C.

Prognostičari predviđaju da će i u nedjelju temperatura biti iznadprosječna za ovo doba godine.

Biometeorološka prognoza za subotu

Iako atmosferski uvjeti neće biti posve stabilni, biometeorološke će prilike na području većeg dijela zemlje biti povoljne. Kratkotrajan nepovoljan utjecaj vremena u kopnenim krajevima mogu osjetiti srčani i plućni bolesnici zbog mjestimične jutarnje magle, a u sjevernim i istočnim krajevima prolazna naoblaka može kvariti raspoloženje meteoropatima. U većini krajeva bit će ugodno, sredinom dana i toplo, pa će, uz umjeren indeks UV zračenja, mnogima goditi boravak na otvorenom.

sjever.hr/meteo.hr
30.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.