Now Reading:
U Zaboku obilježen Nacionalni dan multiple skleroze – Zamjenica Petek: Kod nas je napravljen veliki iskorak u informiranju i senzibiliziranju javnosti o izazovima koje ta bolest nosi
Full Article 2 minutes read

U Zaboku obilježen Nacionalni dan multiple skleroze – Zamjenica Petek: Kod nas je napravljen veliki iskorak u informiranju i senzibiliziranju javnosti o izazovima koje ta bolest nosi

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana multiple skleroze, Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije organiziralo je u utorak u Zaboku coffee chat.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako Krapinsko-zagorska županija podržava rad Društva, sufinancira njegove programe rada i aktivnosti.

-Društvo skrbi za sve osobe oboljele od multiple skleroze u svim općinama i gradovima na području KZŽ. Izuzetno su aktivna udruga koja je u posljednjih nekoliko godina napravila veliki iskorak u informiranju i senzibiliziranju javnosti i poslodavaca o izazovima koje ta bolest nosi, u educiranju osoba oboljelih od multiple skleroze te u prepoznavanju bolesti u cijeloj zajednici. U Društvu ima puno pozitivne energije, bore se za svoje članice i članove i nikad ne posustaju, a na nama je da vas pratimo i zahvalimo što ste društveno angažirani i u drugim poljima i što ste naši vjerni suradnici – istaknula je Petek.

Uime Grada Zaboka okupljenima se obratila Petra Vrančić Lež, a nakon uvodnih pozdrava, uslijedio je coffee chat u kojem su sudjelovali predsjednica Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije Nada Smrekar, izvršna direktorica Saveza Društava multiple skleroze Hrvatske Dijana Roginić, akademkinja Vanja Bašić Kes, neurologinja Gordana Soić, neurolog Ivan Adamec i Anđa Marić, javna osoba oboljela od multiple skleroze.

Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se svake godine 26. rujna otkad je Hrvatski sabor donio odluku o njegovom službenom proglašenju 2015. godine. Taj dan prilika je povezivanju ljudi, grupa i organizacija u pokret na međunarodnoj razini i sudjelovanju u događajima i aktivnostima radi podizanja svijesti o multiploj sklerozi kao globalnom problemu.

sjever.hr/kzz.hr
26.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.