Now Reading:
Župan Koren sa suradnicima posjetio OŠ Gornja Rijeka, darivao prvašiće slatkim poklonima
Full Article 2 minutes read

Župan Koren sa suradnicima posjetio OŠ Gornja Rijeka, darivao prvašiće slatkim poklonima

Povodom početka nove školske godine, Koprivničko – križevački župan Darko Koren, njegov zamjenik Ratimir Ljubić i županijske pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek posjetili su Osnovnu školu Sidonije Rubido -Erdödy u Gornjoj Rijeci.

Ova osnovna škola jedna je od dvije županijske osnovne škole u kojoj će se provoditi četverogodišnji eksperimentalni program Ministarstva znanosti i obrazovanja pod nazivom „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“.

U prigodnom programu, koji su organizirali djelatnici škole i učenici koji su izveli recitacije, pjesme i plesne točke, ravnatelj Darko Zvonar poželio je dobrodošlicu te zahvalio Županiji kao osnivaču na podršci i svemu što čini za unapređenje obrazovnog sektora, a posebno na pomoći u realizaciji projekta cjelodnevne nastave.

Župan je na početku svog obraćanja uputio pozdrave učenicima povodom početka nove školske godine te istaknuo kako zbog njih nastojimo kontinuirano poboljšavati kvalitetu obrazovnog sustava.

Osim što počinjemo s projektom cjelodnevne nastave, ovdje smo započeli i s projektom ugradnje fotonaponskih elektrana na školske objekte, što smo proširili na brojne škole. Siguran sam da će se odlična suradnja s Općinom i školom nastaviti te da ćemo zajedno ostvariti još mnoge planove. Želim vam mnogo sreće u projektu cjelodnevne nastave, očekujemo dobre rezultate, a mi ćemo vam i nadalje biti podrška i dati doprinos u svakom smislu – rekao je župan te poželio učenicima, koji su temelj budućnosti našeg društva, mnogo uspjeha u radu, kao i nastavnicima koji ih usmjeravaju strpljenja, razumijevanja i dobre volje.

Za kraj je zahvalio svima koji predano rade na tome da našu Županiju učine boljim mjestom za život.

Nakon prigodnog programa, župan je sa suradnicima i domaćinima obišao prvi razred u kojemu se nalazi 18 učenika, zajedno s područnim školama Hižanovec i Kolarec ukupno 25, te ih je darivao slatkim poklonima.

sjever.hr 06.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.