Now Reading:
Župan Kolar na sastanku s ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola: Idemo u dogradnju 17 škola koje će ići u jednosmjensku nastavu
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar na sastanku s ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola: Idemo u dogradnju 17 škola koje će ići u jednosmjensku nastavu

U četvrtak, 31. kolovoza, u Poslovno-tehnološkom inkubatoru održan je sastanak župana Željka Kolara, njegove zamjenice Jasne Petek, pročelnice odjela za obrazovanje Mirjane Smičić Slovenec s ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije.

Glavne teme sastanka bile su aktualnosti vezane za početak školske godine 2023./2024. te planovi za čitavu godinu s naglaskom na materijalno-financijske rashode, organizaciju prijevoza i osiguranje pomoćnika u nastavi.

Što se tiče organizacije prijevoza učenika župan je kazao kako koriste 103 vozne jedinice za prijevoz učenika dok Varaždinska županija, kako je rekao župan, koja je veća od Krapinsko-zagorske, koristi samo 60 voznih jedinica, Koprivničko-križevačka 48, a Ličko-senjska 30 voznih jedinica odnosno autobusa. Iznos koji se izdvaja za prijevoz iznosi 44 milijuna kuna za dvije godine odnosno 22 milijuna kuna po godini.

-Krajem rujna u našoj županiji održati će se Izvršni odbor Zajednice županija i temu prijevoza i decentraliziranih sredstava stavili smo kao temu i radne skupine i svih župana te ćemo tražiti od premijera Vlade da u proračunu za 2024. godinu osigura dodatna sredstva. Ukoliko se ta sredstva ne povećaju, svesti ćemo se na investicije koje idu za jednosmjensku nastavu, opremanje kuhinja, tamo gdje nismo, prema svim standardima – zaključio je župan.

Što se tiče investiranja u škole, župan je, ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola, najavio kako se kroz NPO ide u dogradnju 17 škola na području županije koje će ići u jednosmjensku nastavu.

Prema svemu sudeći, razdoblje koje slijedi biti će izrazito izazovno.

foto:kzz.hr

sjever.hr/kzz.hr

Input your search keywords and press Enter.