Now Reading:
TJEDAN KAJKAVSKE KULTURE: Svoja vrata otvorio i Vinski plac
Full Article 2 minutes read

TJEDAN KAJKAVSKE KULTURE: Svoja vrata otvorio i Vinski plac

Nakon što je prije osam godina po prvi puta u sklopu Tjedna kajkavske kulture organiziran novi sadržaj, “Vinski plac”, to je događanje od skromnih početaka i trodnevnog trajanja preraslo u jedan od najposjećenijih dijelova Festivala, ove godine na novoj lokaciji. Naglasio je to prilikom otvorenja u subotu gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović.

-Što se tiče Vinskog placa tradicija se nastavlja. Krenuli smo skromno prije nekoliko godina na Trgu Ljudevita Gaja. Prošle godine preselili smo na manje igralište uz školu, a ove smo godine, zbog sve većeg interesa, i na većem prostoru. Ponuda je raznovrsna, odlična je atmosfera i pozivam sve da posjete Vinski plac te uz dobru zabava kušaju ponudu naših odličnih zagorskih vinara – poziv je gradonačelnika.

Na otvorenje Vinskog placa stigli su i gosti iz Križevaca koji su predstavili dio manifestacije “Križevačko veliko spravišče” odnosno predstavili su ispijanje vina na jedan interesantan način, kako se to nekad radilo u Krapini i u Križevcima. Za dobru zabavu prvog dana Vinskog placa pobrinuo se i “Kontra band”.

U nedjelju na Vinskom placu slijedi nastup grupe ‘Šarmeri’. Kroz idući tjedan posjetitelje očekuju izvedbe ‘Ansambla Zagorje’, grupe ‘Zvuci Zagorja’, ‘Dečki z bregov’ te posljednje subote nastup glazbene grupe ‘Fiškali’.

sjever.hr 03.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.