Now Reading:
MUP objavio nove informacije o rukometašima Burundija nestalim u Hrvatskoj – dvojica locirana!
Full Article 1 minutes read

MUP objavio nove informacije o rukometašima Burundija nestalim u Hrvatskoj – dvojica locirana!

Policijska uprava primorsko-goranska je 9. kolovoza zaprimila prijavu nestanka deset mlađih muških osoba (rođeni 2006. godine) koji su otišli iz riječkog studentskog centra, a gdje su bili smješteni za vrijeme trajanja Svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se održavalo u Rijeci.

-Policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji u cilju pronalaska osoba i kako bi utvrdili sve relevantne činjenice i okolnosti njihovog nestanka. Poduzimajući mjere i radnje Ravnateljstvo policije – Uprava za granicu zaprimila je obavijest belgijske migracijske službe da je deset državljana, maloljetnika bez pratnje u Belgiji zatražilo azil, objavio je MUP.

Također je zasad utvrđeno da su dvojica od deset državljana Burundija članovi rukometne momčadi Burundija.

-Nastavljamo intenzivnu suradnju s migracijskom službom Belgije u cilju utvrđivanja identiteta i ostalih državljana Burundija iz te grupe, s obzirom na to da je vidljiva podudarnost te postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili RH, a kako bi sekundarno migrirajući u Belgiji podnijeli zahtjev za azil – poručuju iz MUP-a.

sjever.hr/policija.gov.hr
02.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.