Now Reading:
Koncert Parnog Valjka zatvorit će glazbeni program Špancirfesta: Toth “Posjećenost je iznad naših očekivanja”  
Full Article 2 minutes read

Koncert Parnog Valjka zatvorit će glazbeni program Špancirfesta: Toth “Posjećenost je iznad naših očekivanja”  

Desetodnevni festival dobrih emocija – Špancirfest, polako se približava svom završetku. Vrhunac posljednjeg dana posjetitelji će uživati uz koncert Parnog Valjka, a zabava u gradu i danas je zagarantirana. S više od 500 programa tijekom deset dana, Varaždin je sjedište prave zabave.  

Ovogodišnji Špancirfest popraćen je odličnim vremenskim uvjetima, što se nije dogodilo već niz godina, što je i istaknula direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina, Jelena Toth.  

-Mnogi će istaknuti da će se ovogodišnji Špancirfest pamtiti po deset dana lijepog vremena što proteklih godina nije bio slučaj – rekla je Toth.    

Osim lijepog vremena, posjetitelji će zasigurno ovogodišnji Špancirfest pamtiti po koncertu svjetski poznatog škotskog rock benda Franz Ferdinand, za koji mnogi posjetitelji nisu mogli vjerovati da je besplatan. 

Cjelokupni dojam organizatora izuzetno je pozitivan.  

-Generalno možemo reći da smo zadovoljni, posjećenost općenito Špancirfesta i pojedinačnih programa i koncerata je iznad naših očekivanja. Imali smo sreće što nas je pratilo dobro vrijeme, što je sigurno potaknulo i veću posjećenost uz kvalitetu svih ponuđenih programa – istaknula je Toth.  

Osim toga, umjesto tradicionalnog vatrometa, laser show je oduševio publiku novim vizualnim doživljajem. Brojni programi, kvalitetni glazbeni izvođači i ulični performansi također su doprinijeli pozitivnoj atmosferi grada tijekom Špancirfesta. 

-Količina pozitivne energije koju Špancirfest šalje iz našeg grada je isto nešto što će posjetiteljima ostati u pamćenju – istaknula je direktorica TZ-a.  

Više od 500 programa, od koncerata, performansa, predstava, glazbenih, kulinarskih i dječjih radionica do malih, neočekivanih iznenađenja na gradskim ulicama, kroz deset dana Varaždin je učinilo mjestom dobre zabave i druženja.  

Glavna festivalska PAN pozornica na Starom gradu ugostila je velika imena glazbene scene. Od svjetski poznatog škotskog benda Franz Ferdinand, za dobru atmosferu pobrinuli su se i TBF, Silente, Buč Kesidi, Neno Belan & Fiumens te predstavnici varaždinskih snaga, Cold Snap.  

U posljednjem danu publiku će na glavnoj pozornici zabaviti Parni Valjak ft. Igor Drvenkar, a zabava u gradu nastavit će se do jedan sat iza ponoći. Na prostoru Vile Bedeković koncertni program zatvorit će se koncertom “Nothing Else Matters” koji donijeti spoj klasične glazbe i rocka u izvedbi učenika i profesora iz Glazbene škole Varaždin, uz podršku udruge nuSynergetic

Fotografije posljednjeg dana Špancirfesta možete pogledati u nastavku.

m.šparavec/sjever.hr
Foto: arhiva/Krešimir Đurić
27.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.