Now Reading:
U Međimurju obilježen Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima
Full Article 1 minutes read

U Međimurju obilježen Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima

Župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca, Ljerka Cividini, upalili su svijeće kod centralnog križa na čakovečkom gradskom groblju u sjećanje na žrtve totalitarnih režima. 

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima obilježava se s ciljem senzibilizacije javnosti na posljedice koju isključivost, netrpeljivost i mržnja mogu izazvati te koje u prošlosti, u autoritarnim režimima, često bile naplaćene najvišom cijenom – ljudskim životima. 

Župan i gradonačelnica ističu da nasljeđe novoga doba krase zajedništvo i humanost, što su vrline koje se u sredini njeguju djelima kao najjasnijim dokazom privrženosti ideji međusobnog uvažavanja. 

-Međimurje je tolerantna sredina u koju su dobrodošli svi koji s nama žele graditi i obogaćivati našu zajednicu, stvarajući topao dom onima koji dolaze. U Međimurskoj županiji to pokazujemo okrenutošću čovjeku i nastojanjem da podrška stigne do svakog doma u našem kraju, do svakog čovjeka, s osobito pažljivim praćenjem potreba ljudi iz ranjivih skupina, naših starih i naše djece naglasili su župan i gradonačelnica. 

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
Foto: medjimurska-zupanija.hr
23.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.