Now Reading:
Roditelji u Zadru ostavili djecu u vrelom autu – Roditelje tražili 45 minuta i umjesto zahvale od majke dobili “Fu*k off!”
Full Article 3 minutes read

Roditelji u Zadru ostavili djecu u vrelom autu – Roditelje tražili 45 minuta i umjesto zahvale od majke dobili “Fu*k off!”

U ponedjeljak popodne, roditelji iz Češke su ostavili svoje dijete u vrućem automobilu na parkiralištu trgovine Lidla u Zadru.  

Bjelovarčanin, koji je boravio u Zadru, podijelio je svoje svjedočanstvo o nemilom događaju.  

– Na mjesto događaja je stigla policija. Na sreću, vrata auta nisu bila zaključana pa su dijete odmah izvadili i predali djelatnicima hitne medicinske pomoći koja je također brzo došla. Na sreću, sve je dobro završilo. Osim što je policija nakon intervencije još pola sata po Lidlu tražila roditelje. Ne mogu zamisliti u kakvom bi stanju bilo dijete da je toliko još moralo ostati u zatvorenom autu – ispričao je muškarac za Bjelovar.live.

Zadarska policija je obavijestila o incidentu i istakla da su građani prijavili slučaj u kojem su djeca ostavljena u automobilu usred visokih temperatura. 

– Djecu su u autu čeških registracija primijetili građani, pozvali su policiju i Hitnu. Auto je bio otključan i unutra je bilo dvoje djece, od kojih je jedno spavalo, dok su roditelji bili u trgovini. Djeci je odmah pružena pomoć i utvrđeno je da su dobrog zdravstvenog stanja. Na autu su bila djelomično otvorena stakla i otključana vrata koja je starije dijete zatvorilo jer je ometalo parkiranje drugih vozila. Policija će o svemu poduzetom, putem posebnog izvješća upoznati nadležno državnom odvjetništvo u Zadru, a putem međunarodne policijske suradnje o događaju će izvijestiti i nadležne institucije strane države – objavila je policija, a prenosi Jutarnji list.

Čitateljica 24 sata pak tvrdi kako je bila tamo sat vremena i da je situacija bila prilično dramatična. 

– U autu je bilo dvoje djece, jedno je imalo oko pet godina, drugo oko dvije godine. Čovjek ih je primijetio kad je išao do svog auta. Stariji dječak je pokušao probuditi mlađeg brata koji je izgledao kao da je u teškom stanju. Taj čovjek koji ih je vidio je odmah otvorio vrata – rekla je čitateljica. 

– Hitno dođite na parkiralište, hitno – vikao je na mobitel i srećom, Hitna je stigla za par minuta. Vidjela sam da pomažu djetetu u kolima Hitne. Da taj čovjek nije naišao, mislim da dijete ne bi preživjelo! Rekla sam mu: ‘Vi ste mu spasili život‘. Odmah nakon toga došla je policija – kaže čitateljica i dodaje kako ni nakon četrdeset minuta nije bilo roditelja. 

– Ljudi su se okupili, svi su se čudili gdje su mama i tata. Prošlo je 45 minuta. Tada ih je taj čovjek koji je spasio djecu otišao u trgovinu potražiti. Potom je konačno došao otac djeteta. Počeo je urlati na starijeg dječaka koji je šokiran sjedio u Hitnoj. Sestra iz Hitne rekla mu je da dječak nije ništa kriv i da ih je zvao gospodin koji ih je primijetio same u autu – kaže čitateljica. 

– Tad je došla i majka, tvrdila je da su ostavili otvoren prozor i da je jedno dijete spavalo. Čula sam kako joj govore da su dijete jedva spasili. Znate što im je ona rekla na to? ‘Fuck off‘!, umjesto da se zahvali! Svi su ostali zatečeni – rekla je čitateljica. 

sjever.hr/jutarnji.hr
Foto: arhiva
22.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.