Now Reading:
U projektu Zaželi, u Lepoglavi zaposleno deset gerontodomaćica – Škvarić: Sinergija žena i naših korisnika je ono što je naš grad s tom novom ljudskom dodatnom vrijednošću učinilo boljom sredinom
Full Article 3 minutes read

U projektu Zaželi, u Lepoglavi zaposleno deset gerontodomaćica – Škvarić: Sinergija žena i naših korisnika je ono što je naš grad s tom novom ljudskom dodatnom vrijednošću učinilo boljom sredinom

U Lepoglavi je u četvrtak održana završna konferencija projekta „Zaželi III – Grad Lepoglava“ zahvaljujući kojem je zaposleno deset žena iz teško zapošljivih skupina, u svrhu pružanja pomoći i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Projekt je vrijedan 580.000 kuna i financiran je iz Europskog socijalnog fonda, a počeo je u veljači ove godine i trajao pet mjeseci.

Gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo je zadovoljstvo realizacijom projekta značajnog za korisnike, ali i za žene koje su na taj način pronašle posao.

-Cilj koji smo si postavili je da omogućimo i budemo na usluzi našim osoba s posebnim potrebama i osobama koje trebaju u nekom svom djelu života nekakve druge sadržaje. Mislim da je ovaj projekt itekako to ostvario i korisnici su izrazili veliko zadovoljstvo jer njihov je život sveukupno puno kvalitetniji – kazao je Škvarić.

Napomenuo je i da su zaposlene gerontodomaćice zahvaljujući projektu osigurale svoju radnu egzistenciju.

-Sinergija žena i naših korisnika je ono što je Grad Lepoglavu, s tom novom ljudskom dodatnom vrijednošću, učinio boljom sredinom – naglasio je gradonačelnik te zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu što su svoja znanja i iskustva prenijeli jedni na duge.

Grad Lepoglava će nastaviti s projektom, obećao je Škvarić.

-Koliko imamo naznake, već ovaj mjesec će se otvoriti novi natječaj, tako da ćemo zajedno s Crvenim križem Varaždinske županije kao partnerom, pokrenuti i javiti se na novi natječaj. Vidimo nove kvalitete koje će se po tom natječaju pokrenuti, a to je da će to biti na tri godine i da ćemo tu moći nove sadržaje u još većem obimu primijeniti na području Lepoglave – zaključio je Škvarić.

Jelena Vukešin, voditeljica projekta Zaželi III u Lepoglavi istaknula je da je deset gerontodomaćica brinula o šestero korisnika od kojih su se neki i mijenjali, tako da ih je ukupno bilo 66.

-Zadovoljna sam provedbom projekta, a zadovoljni su i korisnici i gerontodomaćice, stoga pohvaljujem inicijativu Grada Lepoglave koji je prepoznao potrebu i nadam se da će nastaviti u sljedećoj fazi. Ciljevi su u ovoj fazi definitivno ispunjeni i nadam se da će u sljedećoj fazi biti još više gerontodomaćica. Na terenu postoji doista velika potreba za takvu vrstu usluge, a i gerontodomaćice su jako dobro prihvatile ovaj posao, s obzirom na to da većini njih nedostaje nekoliko godina do mirovine – istaknula je Vukešin.

Štefica Špiljak,47-godišnja gerentodomaćica kazala je kako je zadovoljna projektom i kako joj je ovaj puno pomogao kod zaposlenja. Dodala je kako joj je žao što je projekt završio jer je trenutno na Zavodu za zapošljavanje.

a.kučić/sjever.hr
17.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.