Now Reading:
NEVJEROJATNO! U Gospićkoj bolnici iz pacijentice izvadili tumor od 20 kg: “Izgledala sam kao trudnica”
Full Article 3 minutes read

NEVJEROJATNO! U Gospićkoj bolnici iz pacijentice izvadili tumor od 20 kg: “Izgledala sam kao trudnica”

Bivši ministar zdravstva, Darko Milinović, izveo je izvanredno zahtjevnu operaciju u Općoj bolnici Gospić. Uspješno je uklonjen tumor težak nevjerojatnih 20 kilograma iz trbuha pacijentice. Milinović, po struci ginekolog, vratio se svojoj medicinskoj karijeri nakon obavljanja nekoliko političkih funkcija, uključujući dužnost župana Ličko-senjske županije. Pacijentica se dobro oporavlja nakon rizične operacije. 

Za Indeks.hr je rekao kako su ovakve operacije s tumorom, koji teži čak 20 kilograma, uvijek rizične, ali i da je uvjeren da su on i njegov tim nebrojeno puta dokazali da su sposobni i educirani za takve zahvate. Nedavno su prvi u Hrvatskoj nakon zadarskog ginekologa, Luke Mataka, operirali najnovijom minimalno invazivnom metodom V NOTES. 

Upozorenje! Za neke čitatelje fotografije bi mogle biti uznemirujuće.

-Pripreme su tekle uobičajeno za takve operacije. Pacijentica se šalila pa mi je rekla da sam kao estetski kirurg od tolikog trbuha napravio ravan. Što se tiče daljnjeg liječenja, ono ovisi o PHD nalazu, ali sada ne bih o tome. Sada nam je najbitnije da je pacijentica sa svojima doma, sretna kao i njena obitelj. Zahvaljujem i timu bez kojeg ovo ne bi uspjelo i koji zaslužuje sve pohvale. Operaciji su nazočili doktorica Mirjana Vrkljan, doktor Srećko Marinković, tehničarka Monika Kovačević, instrumentarka Ana Ratković i instrumentar Ivica Lenić – kazao je Milinović za Indeks.hr.  

Do sada se nije suočavao s ovakvom situacijom. Milinović je otkrio kako je već izveo operaciju sličnog tumora, koji je bio znatno manji. Kada je riječ o daljnjim izgledima za zdravlje pacijentice, Milinović je optimističan. Naglašava da nisu primijećeni povećani limfni čvorovi i da su ostali organi u dobrom stanju. 

58-godišnja pacijentica, Ivanka Murgić, oduševljena je medicinskim timom koji ju je operirao, a ima i jednu jako važnu poruku ostalim ženama, a to je da ne naprave grešku kao ona, već da redovito idu na ginekološke preglede kako bi spasile svoje zdravlje, a na koncu i život. 

-Tumor se nalazio u trbušnoj šupljini i težio je 20 kilograma. Otkrila sam ga tako što mi je trbuh počeo rasti i izgledala sam kao trudnica. Sve to zbilo se prije nešto manje od tri mjeseca. Najprije sam išla na ultrazvuk, na kojemu se vidjela ogromna cista. Onda sam išla na dodatne preglede i otkrilo se da je problem s ginekološke strane. Nakon toga me doktor Milinović zaprimio i rekao mi da tumor odmah mora ići van. Sve je odrađeno stručno i u jako kratkom vremenu. Imala sam veliku potporu ginekološkog odjela Gospić na čelu s doktorom Milinovićem – rekla je Ivanka.  

sjever.hr/index.hr
Foto: fb D.M.
10.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.