Now Reading:
Za krvavi sukob navijača AEK-a i Dinama u Grčkoj znalo se već danima! Rat na društvenim mrežama počeo ranije od onog u Ateni!
Full Article 2 minutes read

Za krvavi sukob navijača AEK-a i Dinama u Grčkoj znalo se već danima! Rat na društvenim mrežama počeo ranije od onog u Ateni!

Ubojstvo 29-godišnjeg simpatizera AEK-a Michalisa Katsourisa nakon divljanja Dinamovih navijača u ponedjeljak navečer šokiralo je ne samo Grčku nego i cijeli svijet, prenose Sportske novosti.

Oko 200 Hrvata uspjelo je provući se u Atenu usprkos zabrani dolaska gostujućih navijača koju je propisala UEFA i unatoč tome što su nadležne službe o svemu bile obaviještene.

Naznake da će do kretanja navijača ipak doći mogle su se na društvenim mrežama iščitati već danima prije predviđenog susreta.

Činjenica da su Dinamovi Bad Blue Boysi u bliskim odnosima s onima iz Panathinaikosa (frakcija Gate 13), a da je identičan odnos i navijača AEK-a s onima iz Marseillea, zabrinula je sve osim onih najvažnijih – grčke policije.

Iako dokumenti dokazuju da su dobili točne informacije od nadležnih službi, oni nisu poduzeli ništa, što je rezultiralo divljačkim incidentima i ubojstvom 29-godišnjaka.

Sve se to nadovezalo na ono što su navijači Dinama, ali i navijači grčkih momčadi, danima pisali na internetu. Simptomatično je da je krvavi sukob zapravo bio najavljen jer su postojale opetovane poruke da oni koji stignu u Atenu trebaju imati “samo noževe“!

Prijevod komentara iz objave na Facebook stranici Hooligans TV:

– Isti dan igraju Panathinaikos i Marseille u Ateni – stoji u jednom od komentara.

– Nije isti dan, mi igramo protiv Marseillea 9. kolovoza – odgovara pristalica Panathinaikosa.

– Igraju dan nakon – nadovezuje se treći.

– Bit će dobra večer u Ateni – komentira četvrti.

U nekoj drugoj raspravi javljale su se slične objave:

– Dolazimo u Atenu.

– Obje će se utakmice igrati bez prisustva navijača. Pročitao sam jučer u hrvatskim medijima.

– Vrlo zanimljivi dvoboji.

– I neće to biti borba šakama. Samo noževima!!!

– Razbijte gadove. Je*eš Zagreb…

– Zadnji put kad su BBB-i došli u Atenu, tri dana su sijali paniku s navijačima Panathinaikosa (Gate 13) blizu njihova stadiona, kada su u centar pristigli navijači Olympiakosa zajedno s Delijama. Vidjet ćemo što će biti sada. – ovako je izgledala samo jedna od rasprava na društvenim mrežama.

foto: Hooligans TV/Facebook

sjever.hr/sportske.jutarnji.hr

09. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.