Now Reading:
U skladu s tradicijom: na Lovrečan bregu zaklampao klampotic – postavili ga cestički vinogradari
Full Article 1 minutes read

U skladu s tradicijom: na Lovrečan bregu zaklampao klampotic – postavili ga cestički vinogradari

Pod pokroviteljstvom Općine Cestica, članovi Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica upriličili su u nedjelju podizanje klampotica, a ove je godine domaćin bio Simon Korotaj na Lovrečan Bregu.

Manifestaciji se zbog neprekidnog kišnog vremena, a koja je bila najavljeno i za nedjelju popodne, odazvao nešto manji broj ljudi, ali se sve odvijalo prema planu.

Okupljanje čuvara i ljubitelja vinogradarske tradicije započelo je uz svirku glazbenog sastava „Brajdaši“, a na početku susreta na dosadašnju vinogradsku godinu osvrnuo se predsjednik Udruge Marijan Županić te okupljenima poželio uspješnu predstojeću berbu, a obitelji Korotaj zahvalio na domaćinstvu manifestacije.

Uime općine Cestica, vinogradare i goste pozdravio je načelnik Mirko Korotaj: Zahvalio je članovima Udruge Sveti Martin Cestica na čuvanju vinogradarske tradicije te sve okupljene pozvao na manifestaciju „Staza vina“, a koja će se održati u listopadu.

Nakon što je domaćin okupljenima uputio riječi dobrodošlice krenulo se u vinograd nad kojim je simboličnim okretanjem krila klampotic u pogon pustio Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica.

Prvom „klampanju“ klampotica nazdravili su svi okupljeni, a druženje je potom nastavljeno na zaravni napravljenoj nasuprot vinograda Simona Korotaja.

sjever.hr/cestica.hr
07.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.