Now Reading:
U skladu s tradicijom: na Lovrečan bregu zaklampao klampotic – postavili ga cestički vinogradari
Full Article 1 minutes read

U skladu s tradicijom: na Lovrečan bregu zaklampao klampotic – postavili ga cestički vinogradari

Pod pokroviteljstvom Općine Cestica, članovi Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica upriličili su u nedjelju podizanje klampotica, a ove je godine domaćin bio Simon Korotaj na Lovrečan Bregu.

Manifestaciji se zbog neprekidnog kišnog vremena, a koja je bila najavljeno i za nedjelju popodne, odazvao nešto manji broj ljudi, ali se sve odvijalo prema planu.

Okupljanje čuvara i ljubitelja vinogradarske tradicije započelo je uz svirku glazbenog sastava „Brajdaši“, a na početku susreta na dosadašnju vinogradsku godinu osvrnuo se predsjednik Udruge Marijan Županić te okupljenima poželio uspješnu predstojeću berbu, a obitelji Korotaj zahvalio na domaćinstvu manifestacije.

Uime općine Cestica, vinogradare i goste pozdravio je načelnik Mirko Korotaj: Zahvalio je članovima Udruge Sveti Martin Cestica na čuvanju vinogradarske tradicije te sve okupljene pozvao na manifestaciju „Staza vina“, a koja će se održati u listopadu.

Nakon što je domaćin okupljenima uputio riječi dobrodošlice krenulo se u vinograd nad kojim je simboličnim okretanjem krila klampotic u pogon pustio Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica.

Prvom „klampanju“ klampotica nazdravili su svi okupljeni, a druženje je potom nastavljeno na zaravni napravljenoj nasuprot vinograda Simona Korotaja.

sjever.hr/cestica.hr
07.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.