Now Reading:
Bosilj i Stričak ugostili mlade rukometaše: Svjetsko prvenstvo odlična je promocija za Hrvatsku, Varaždinsku županiju i grad Varaždin
Full Article 2 minutes read

Bosilj i Stričak ugostili mlade rukometaše: Svjetsko prvenstvo odlična je promocija za Hrvatsku, Varaždinsku županiju i grad Varaždin

Varaždin je jedan od gradova domaćina ovogodišnjeg 10. Svjetskog kadetskog prvenstva u rukometu, a sudionike natjecanja iz nekoliko zemalja koje igraju utakmice u varaždinskoj Areni u četvrtak su u palači Patačić ugostili i pozdravili gradonačelnik Neven Bosilj i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Bosilj je istaknuo da su ugostili predstavnike osam reprezentacija, od Novog Zelanda preko Ruande, Alžira, Maroka, do europskih reprezentacija.

-Ponosni smo na to što su svi oni istaknuli kako smo odlični domaćini. Arena Varaždin je još 2009. godine ugostila svjetsko prvenstvo seniora, a nakon toga europsko prvenstvo 2014. seniorki, 2018. europsko prvenstvo seniora. Kroz ovih deset dana pokazat ćemo da zaslužujemo biti domaćini svjetskom prvenstvu u siječnju 2025. godine – izjavio je Bosilj dodavši kako se završnica ovog Svjetskog kadetskog prvenstva igra upravo u Varaždinu.

Župan Stričak uvjeren je da će ovih dana svi ljubitelji sporta, posebice rukometa, doista imati priliku uživati.

-Ipak, ovdje nije riječ samo o sportu – ovo je odlična promocija Republike Hrvatske, Varaždinske županije i grada Varaždina, a natjecanja se održavaju i u Koprivnici, Rijeci i Opatiji. Vjerujem da će Hrvatska ostati u lijepom sjećanju svim ovim mladim sportašima, a govorimo o čak 32 reprezentacije, 32 države svijeta i za sve nas koji smo domaćini to je izazov, ali s druge strane, kao što sam i naglasio, odlična promocija – naglasio je Stričak.

Uz rukometaše, prijemu je nazočio predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac koji je istaknuo kako između Grada Varaždina i Saveza postoji već dugogodišnja uspješna suradnja, čemu je dokaz i ovo natjecanje.

-Ovo prvenstvo velika je proba za nadolazeće Svjetsko seniorsko prvenstvo u 2025. godini, gdje će grad Varaždin opet biti jedan od domaćin tog prvenstva na kojem će sudjelovati 32 reprezentacije – dodao je Grahovac.

Dodajmo da će se ovogodišnje prvenstvo u izravnim prijenosima pratiti u 38 zemalja.

a.kučić/sjever.hr
03.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.