Now Reading:
U Međimurju dvojica direktora trgovačkih društava oštetila firmu za 150 tisuća eura!
Full Article 2 minutes read

U Međimurju dvojica direktora trgovačkih društava oštetila firmu za 150 tisuća eura!

Kaznenim djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta trgovačkom društvu iz Donjeg Kraljevca prouzročena je materijalna šteta od oko 150.000 eura, javlja PU međimurska.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom i 54-godišnjakom, obojica s područja grada Čakovca, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Policija javlja kako se sumnja da je osumnjičeni 61-godišnjak u svojstvu direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu sa sjedištem u Donjem Kraljevcu s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa pravne osobe o čijim se interesima bio dužan brinuti.

Konkretno, radi se o metalnom otpadu koji je nastao u proizvodnom procesu trgovačkog društva iz Donjeg Kraljevca u ukupnoj količini od oko 200 tona.

U ime isporučenih količina metalnog otpada osumnjičeni 61-godišnjak od osumnjičenog 54-godišnjaka primio je novčana sredstva u ukupnom iznosu nešto većem od 150.000 eura. Spomenute isporuke metalnog otpada nisu evidentirane u poslovnim knjigama trgovačkih društava iz Donjeg Kraljevca i Belice, dok trgovačko društvo iz Donjeg Kraljevca nije izdalo račune za isporučeni metalni otpad.

Ujedno, primljena novčana sredstva osumnjičeni 61-godišnjak u svojstvu direktora i odgovorne osobe, nije položio u blagajnu ili na račun trgovačkog društva iz Donjeg Kraljevca, čime je za sebe pribavio znatnu imovinsku korist te prouzročio znatnu štetu trgovačkom društvu iz Donjeg Kraljevca, i to za najmanje 150.000 eura.

Protiv osumnjičenog dvojca zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: ilustracija
sjever.hr
25.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.