Now Reading:
Sve je bliže novo pogoršanje vremena: Za cijelu kopnenu Hrvatsku izdano žuto upozorenje
Full Article 2 minutes read

Sve je bliže novo pogoršanje vremena: Za cijelu kopnenu Hrvatsku izdano žuto upozorenje

Doista smo imali nekoliko prekrasnih, gotovo vrućih dana, ali s time je zasad gotovo jer prognostičari već najavljuju novo pogoršanje vremena.

Kako prenosi Tportal, od danas do petka u većini unutrašnjosti će sunčana razdoblja biti kraća, a temperatura zraka malo niža, pri čemu će osjećaju svježine pridonositi i povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. S promjenjivom naoblakom bit će povremene mjestimične kiše, uglavnom manjih količina, no lokalno će pljuskovi biti i izraženiji, praćeni grmljavinom, osobito danas.

Upravo stoga, Meteoalarm je za danas izdao žuto upozorenje za cijelu kopnenu Hrvatsku, zbog mogućih jakih grmljavinskih nevremena.

Idućih dana na kopnu promjenjivo, sa sunčanim razdobljima, te manje stabilno pa će ponegdje i povremeno pasti malo kiše pa i u obliku ponekog poslijepodnevnog pljuska. Vjetar će uglavnom biti umjeren sjeveroistočni, a oslabit će u malo stabilniju subotu, piše Tportal.
Kako god bilo, možda će vas razveseliti informacija da se za vikend ipak očekuje povoljnije vrijeme, bez oborina.

Na Jadranu barem djelomice sunčano i danju podjednako toplo kao prošlih dana, a i jutarnja će temperatura zraka malo porasti. Kiša će uglavnom izostati, tek poneki rijetki pljusak iz unutrašnjosti može se spustiti do dalmatinske obale u četvrtak, u petak oko Dubrovnika.
Bura će pojačati osobito na sjevernom dijelu, a na otocima sjeverozapadnjak.

sjever.hr/tportal.hr
24.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.