Now Reading:
Konstituirano Vijeće srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije – za predsjednika izabran Jovo Manojlović
Full Article 2 minutes read

Konstituirano Vijeće srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije – za predsjednika izabran Jovo Manojlović

U prostorijama Županijske uprave danas je održana konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali koprivničko – križevački župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Ljubica Belobrk Flamaceta i Ana Mušlek.

Sukladno Zakonu o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, župan Koren je sazvao sjednicu i vodio prvi dio ujedno čestitavši novoizabranim vijećnicima. Nakon što je utvrđeno prisustvo većine članova, sjednicu je vodio Jovo Manojlović, obzirom da je na izborima za članove Vijeća dobio najveći broj glasova, te je predstavio Izvješće o rezultatima izborima.

U nastavku sjednice proveden je postupak izbora predsjednika, zamjenika predsjednika i troje potpredsjednika Vijeća. Tajnim glasovanjem za predsjednika Vijeća izabran je Jovo Manojlović, za zamjenika predsjednika Gojko Leban, dok su za potpredsjednike izabrani Branko Dulikravić, Tara Branković i Nenad Usorac.

Predsjednik Manojlović zahvalio je okupljenima na povjerenju, dodavši kako će odgovorno obavljati svoju dužnost u skladu s Ustavom RH te zakonskim i podzakonskim propisima, na korist svih pripadnika srpske nacionalne manjine. Ujedno je zahvalio Županiji na odličnoj suradnji, uz želju da se tako nastavi i u budućnosti, s čime se složio i župan Koren.

U Vijeće srpske nacionalne manjine Koprivničko – križevačke županije izabrani su: Dejan Badalin, Tara Branković, Branko Crljenica, Obrad Ćetojević, Branko Dulikravić, Emina Đurašević, Marija Golubović, Slobodan Grubačević, Milka Guggi, Mihajlo Kolar, Goranko Latković, Gojko Leban, Dragica Mamula, Stevo Mandić, Goranka Manojlović, Jovo Manojlović, Izvorinka Milinčić, Nikola Ostojčić, Nikica Štibić, Nenad Uskorac, Miladin Vitanović, Veljko Vitanović, Marija Vranković i Slobodan Vucelić.

www.sjever.hr
24.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.