Now Reading:
GRAD KLANJEC Zbog odrona i klizišta više cesta zatvoreno za promet
Full Article 2 minutes read

GRAD KLANJEC Zbog odrona i klizišta više cesta zatvoreno za promet

Obilna kiša i vremenske nepogode koje su proteklog tjedna pogodile Krapinsko – zagorsku županiju velike su štete napravile i na području grada Klanjca. Naime, otvorila su se četiri nova klizišta te su veliki odroni zemlje onemogućili normalno prometovanje na nekoliko cesta.

Prema riječima tamošnjeg gradonačelnika Zlatka Brleka, riječ je o dva manja klizišta i dva veća. Najveće se novo klizište aktiviralo na cesti Gredice – Gorkovec.

– Riječ je o velikoj količini zemlje koja se odronila na našu prometnicu te je ona trenutno zatvorena za promet. Kako bi oslobodili barem dio ceste i omogućili prolazak automobila, krenuli smo odmah u sanaciju, no nažalost svega par sati nakon što smo dio zemlje maknuli, novi je odron još jače zatrpao cestu. Morat ćemo pričekati da se sve dobro osuši i prije toga nažalost nećemo moći intervenirati. Naime, bit će potrebno srušiti i maknuti dio stabala te nakon toga kroz nekoliko dana odvoziti tu ogromnu količinu zemlje – objasnio je gradonačelnik Brlek dodavši kako dotad mještani mogu koristiti obilazni pravac Novi Dvori Klanječki – Ledine – Sv. Filip – Gorkovec.

Drugo je pak klizište oštetilo samu prometnicu pa će tako i sama sanacija trajati puno duže. Riječ je o cesti na relaciji Florijan – Tomaševec.

– Budući je u ovom slučaju došlo do propadanja prometnice, sanacija će biti kompliciranija te vjerujem kako ćemo s njome krenuti tak nakon 30. lipnja odnosno početkom srpnja, nakon što prikupimo potrebnu dokumentaciju i pronađemo izvođača radova – rekao je gradonačelnik Brlek.

jm/www.sjever.hr
24.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.