Now Reading:
GRAD KLANJEC Zbog odrona i klizišta više cesta zatvoreno za promet
Full Article 2 minutes read

GRAD KLANJEC Zbog odrona i klizišta više cesta zatvoreno za promet

Obilna kiša i vremenske nepogode koje su proteklog tjedna pogodile Krapinsko – zagorsku županiju velike su štete napravile i na području grada Klanjca. Naime, otvorila su se četiri nova klizišta te su veliki odroni zemlje onemogućili normalno prometovanje na nekoliko cesta.

Prema riječima tamošnjeg gradonačelnika Zlatka Brleka, riječ je o dva manja klizišta i dva veća. Najveće se novo klizište aktiviralo na cesti Gredice – Gorkovec.

– Riječ je o velikoj količini zemlje koja se odronila na našu prometnicu te je ona trenutno zatvorena za promet. Kako bi oslobodili barem dio ceste i omogućili prolazak automobila, krenuli smo odmah u sanaciju, no nažalost svega par sati nakon što smo dio zemlje maknuli, novi je odron još jače zatrpao cestu. Morat ćemo pričekati da se sve dobro osuši i prije toga nažalost nećemo moći intervenirati. Naime, bit će potrebno srušiti i maknuti dio stabala te nakon toga kroz nekoliko dana odvoziti tu ogromnu količinu zemlje – objasnio je gradonačelnik Brlek dodavši kako dotad mještani mogu koristiti obilazni pravac Novi Dvori Klanječki – Ledine – Sv. Filip – Gorkovec.

Drugo je pak klizište oštetilo samu prometnicu pa će tako i sama sanacija trajati puno duže. Riječ je o cesti na relaciji Florijan – Tomaševec.

– Budući je u ovom slučaju došlo do propadanja prometnice, sanacija će biti kompliciranija te vjerujem kako ćemo s njome krenuti tak nakon 30. lipnja odnosno početkom srpnja, nakon što prikupimo potrebnu dokumentaciju i pronađemo izvođača radova – rekao je gradonačelnik Brlek.

jm/www.sjever.hr
24.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.