Now Reading:
Savjet mladih Grada Čakovca potpisao Sporazum o prijateljstvu i suradnji sa Savjetom mladih Grada Požege
Full Article 2 minutes read

Savjet mladih Grada Čakovca potpisao Sporazum o prijateljstvu i suradnji sa Savjetom mladih Grada Požege

Savjet mladih Grada Čakovca potpisao je Sporazum o prijateljstvu i suradnji sa Savjetom mladih Grada Požege, koji je bio domaćin susreta, ali su pritom i obnovili prijateljstvo s Gradskim savjetom mladih Grada Virovitice, s kojim čakovečki mladi već imaju potpisan Sporazum o suradnji, i potvrdili suradnju sa Savjetom mladih Grada Karlovca.

U ime Grada Požege i gradonačelnika Željka Glavića nazočnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za samoupravu Ljiljana Bilen i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, kao i domaćin Luka Hećimović, predsjednik Savjeta mladih Grada Požege.

Predsjednik Savjeta mladih Grada Čakovca Lovro Horvat zahvalio se na pozivu i prijedlogu za suradnju.

-Veseli nas razmjena iskustava dobre prakse, a posebno ističem naš uspješan završetak projetka Europe goes local, gdje smo bili koordinatori i po prvi put mladima omogućili participativno budžetiranje. Puno vremena svog djelovanja ulažemo u predstavljanje uloge savjeta mladih i općenito uloge mladih u lokalnoj zajednici, pa nas ovakvi susreti i suradnje posebno raduju. Sigurni smo da ćemo kroz zajedničke radne skupine doprinijeti demografskom razvoju naših gradova, poticanju na poduzetništvo mladih i omogućiti suradnju u području obrazovanja, kulture i svih drugih aspekata koji se dotiču politika za mlade – rekao je Horvat.

U sklopu posjeta razgledali su centar Požege i njezine znamenitosti, Centar “Požeška kuća” i katedralu sv. Terezije Avilske, gdje ih je posebno obradovao susret sa č.s. Ivančicom, Čakovčankom koja se tamo nalazi u službi.

foto: cakovec.hr
sjever.hr/cakovec.hr
23.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.