Now Reading:
Pretukao ženu jer je rekla da ga ostavlja, djeca pozvala policiju, a onda je uslijedio kaos: krenuo je mačem na policajce
Full Article 2 minutes read

Pretukao ženu jer je rekla da ga ostavlja, djeca pozvala policiju, a onda je uslijedio kaos: krenuo je mačem na policajce

Nakon što mu je njegova 48-godišnja supruga rekla da ga više ne voli i da ga ostavlja, 55-godišnji Stanko suprugu je napao i teško ozlijedio, ali nije jedina koja je stradala.

Stravična obiteljska drama dogodila se u obiteljskoj kući u selu na širem području Slavonskog Broda. Supruga je ispričala kako je tog dana mužu odlučila reći da ga više ne voli te mu pokazala SMS poruku prijatelja s kojim se tog trena dopisivala. U kući su bili supružnici i njihova djeca, piše Danica.hr.

Stanko je nakon toga poludio, srušio ženu na tlo i zadao joj više udaraca rukama i nogama po glavi i vratu.

-Nakon što su joj djeca pokušala pomoći, u nakani da je zastraši, vikao je: Zaklat ću te, izmasakrirat ću te, ubit ću te, ubit ću nas oboje, otići ćemo oboje s jednim osiguračem! Pritom je držao kuhinjski nož u ruci, dužine oštrice 8,5 cm, kojeg joj je prislonio na potiljak. Žena je potom pobjegla na ulicu, a on ju je sustigao i odvukao u dnevni boravak vičući joj: Iznakazit ću te, izrezbarit ću te, navodi se u presudi koja je donesena ovih dana.

Nešto kasnije, u obiteljsku kuću stigla su tri interventna policajca. On ih je napao “mačem dužine oštrice 60 cm i mačetom dužine oštrice 51 cm”.

U presudi se ističe da je zamahnuo prema glavi policijskog službenika P. koji ga je uhvatio za desnu ruku i prsa te srušio na stolicu, uslijed čega mu je ispao mač, dok ga je mačetom i dalje pokušavao udariti po leđima. Nakon toga ga je drugi policijski službenik L. svladao uhvativši ga objema rukama za ruke i dršku mačete. Treći policijski službenik J. potom mu je primjenom tjelesne snage oduzeo mačetu, uporabivši pritom sredstva za vezivanje. Policajac P. zadobio ozljedu u vidu ogrebotine na trbuhu. U službenom vozilu policajcima je vikao: Sve ću vas pobiti kad izađem iz zatvora, donosi Danica.

Stanko poriče sve što mu se stavlja na teret, ali sutkinja ga je proglasila krivim i osudila na dvije godine i osam mjeseci bezuvjetnog zatvora. Od kazne mu se oduzima mjesec dana koje je proveo u istražnom zatvoru. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

sjever.hr/danica.hr
22.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.