Now Reading:
Pretukao ženu jer je rekla da ga ostavlja, djeca pozvala policiju, a onda je uslijedio kaos: krenuo je mačem na policajce
Full Article 2 minutes read

Pretukao ženu jer je rekla da ga ostavlja, djeca pozvala policiju, a onda je uslijedio kaos: krenuo je mačem na policajce

Nakon što mu je njegova 48-godišnja supruga rekla da ga više ne voli i da ga ostavlja, 55-godišnji Stanko suprugu je napao i teško ozlijedio, ali nije jedina koja je stradala.

Stravična obiteljska drama dogodila se u obiteljskoj kući u selu na širem području Slavonskog Broda. Supruga je ispričala kako je tog dana mužu odlučila reći da ga više ne voli te mu pokazala SMS poruku prijatelja s kojim se tog trena dopisivala. U kući su bili supružnici i njihova djeca, piše Danica.hr.

Stanko je nakon toga poludio, srušio ženu na tlo i zadao joj više udaraca rukama i nogama po glavi i vratu.

-Nakon što su joj djeca pokušala pomoći, u nakani da je zastraši, vikao je: Zaklat ću te, izmasakrirat ću te, ubit ću te, ubit ću nas oboje, otići ćemo oboje s jednim osiguračem! Pritom je držao kuhinjski nož u ruci, dužine oštrice 8,5 cm, kojeg joj je prislonio na potiljak. Žena je potom pobjegla na ulicu, a on ju je sustigao i odvukao u dnevni boravak vičući joj: Iznakazit ću te, izrezbarit ću te, navodi se u presudi koja je donesena ovih dana.

Nešto kasnije, u obiteljsku kuću stigla su tri interventna policajca. On ih je napao “mačem dužine oštrice 60 cm i mačetom dužine oštrice 51 cm”.

U presudi se ističe da je zamahnuo prema glavi policijskog službenika P. koji ga je uhvatio za desnu ruku i prsa te srušio na stolicu, uslijed čega mu je ispao mač, dok ga je mačetom i dalje pokušavao udariti po leđima. Nakon toga ga je drugi policijski službenik L. svladao uhvativši ga objema rukama za ruke i dršku mačete. Treći policijski službenik J. potom mu je primjenom tjelesne snage oduzeo mačetu, uporabivši pritom sredstva za vezivanje. Policajac P. zadobio ozljedu u vidu ogrebotine na trbuhu. U službenom vozilu policajcima je vikao: Sve ću vas pobiti kad izađem iz zatvora, donosi Danica.

Stanko poriče sve što mu se stavlja na teret, ali sutkinja ga je proglasila krivim i osudila na dvije godine i osam mjeseci bezuvjetnog zatvora. Od kazne mu se oduzima mjesec dana koje je proveo u istražnom zatvoru. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

sjever.hr/danica.hr
22.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.