Now Reading:
Objavljen najnoviji HRejting: Nevjerojatno je tko je treća najjača opcija u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Objavljen najnoviji HRejting: Nevjerojatno je tko je treća najjača opcija u Hrvatskoj

Dnevnik HTV-a sinoć je objavio rezultate redovitog istraživanja HRT-a o popularnosti političkih stranaka.

HRejting proveden je od 15. do 18. ovoga mjeseca. Obuhvaćeno je 1100 ispitanika, a najveća moguća pogreška je +/- 3,54%.

Politički dio HRejtinga, kao i obično, u središnjem Dnevniku HTV-a predstavila je novinarka HRT-a Tatjana Munižaba. Kako je naglasila, mjeseci prolaze, a stranke u HRejtingu su nepomične.

To znači da je neupitni broj jedan i dalje HDZ. Svibanj završava na 26,8%. Drugi, s 16,7% je SDP. A treća politička snaga u zemlji su, vjerovali ili ne, neodlučni birači – imaju 15,8%.

Gotovo jednako toliko imaju četvrti – Možemo! i peti – Most, ali zajedno. Možemo! je na 9,7%, a Most na 8,6%. Šesti i zadnji iznad praga je Domovinski pokret koji se ima 6,2%.

Prva je ispod praga stranka splitskoga gradonačelnika (Centar) koja bi s anketnom potporom od 3,4% birača u našem izbornom sustavu mogla računati na saborski mandat.

A to je za preostalih 12 stranaka samo san u Hrvatskoj kao jednoj izbornoj jedinici sa zabranjenim predizbornim koalicijama. To su: HSS (1,4%), Ključ Hrvatske europarlamentarca Sinčića (1,3%), IDS (1,3%), Radnička fronta (1,2%), Fokus (1,2%) i Hrvatski suverenisti (1,1%), objavila je Munižaba u Dnevniku HTV-a.

Nabrojenih šest, barem je uspjelo dosegnuti 1%. Za razliku od trenutačno najvećeg oporbenog saborskog kluba – Socijaldemokrata (0,9%). Ili vladajućeg HNS-a (0,7%), HSU-a (0,5%), parlamentarne Odlučnosti i pravednosti (0,5%), također vladajućih HSLS-a (0,5%) te Zekanovićeva HDS-a (0,3%) koji je sa strankom pokojnog Milana Bandića (0,3%) izjednačen i uvjerljivo posljednji.

screenshot/vijesti.hrt.hr
sjever.hr/vijesti.hrt.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.