Now Reading:
Ima li kraja divljanju cijena? Jaja su skuplja čak 57, šećer 38, a kruh 25 posto: „Trčimo maraton za cijenama, a nikako da ih sustignemo”
Full Article 2 minutes read

Ima li kraja divljanju cijena? Jaja su skuplja čak 57, šećer 38, a kruh 25 posto: „Trčimo maraton za cijenama, a nikako da ih sustignemo”

U odnosu na lani, hrana je ove godine skuplja za gotovo 16 posto. Visoke cijene kruha i pekarskih proizvoda proizvođači i dalje pravdaju rastom cijena sirovina i energenata. A zbog turističke sezone – cijene bi mogle biti još više.

Svakim odlaskom u trgovinu ne može se ne primijetiti koliko je hrana u Hrvatskoj skupa i unatoč tome što inflacija usporava, donosi Danas.hr. Najgori primjer su jaja čija je cijena u travnju skočila za gotovo nevjerojatnih 60 posto, a od jučer su skuplji i duhanski proizvodi – neke su cigarete skuplje 15-ak centi.

-Neka hranu pojeftine, a cigarete uopće me na zanima, ni alkohol. Samo hranu, koja ljudima treba koji imaju obitelj – kaže Merdija Dezdani iz Zagreba.

Upravo je hrana protekli mjesec rasla najviše. U odnosu na godinu prije skuplja je za gotovo 16 posto.

Rekorder su jaja koja su skuplja čak 57 posto, šećer za 38 posto, a kruh 25 posto. Za 21,5 posto skuplji je sir, meso gotovo 13 posto, svježe voće 16, a povrće gotovo 17 posto, piše Danas.hr.

-Svi su u gubicima i svima je jako teško, ali zapravo je najteže potrošačima. Trčimo maraton za cijenama, ali nikako ni na pola puta da ih stignemo – istaknula je Ana Knežević, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača.

screenshot/danas.hr
sjever.hr/danas.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.