Now Reading:
DOBRA VIJEST Grad Lepoglava iduće će školske godine financirati pohađanje glazbene škole
Full Article 1 minutes read

DOBRA VIJEST Grad Lepoglava iduće će školske godine financirati pohađanje glazbene škole

Iduće školske godine pohađanje osnovne glazbene škole u Lepoglavi, i to za puhače instrumente i udaraljke, financirat će Grad Lepoglava.

Odluka je to čije je donošenje najavio gradonačelnik Marijan Škvarić, istaknuvši pri tom da je cilj potaknuti mlade na glazbeno obrazovanje s naglaskom na školovanje za muziciranje na instrumentima koji su vezani uz bogatu glazbenu tradiciju koju njeguje Limena glazba Lepoglave.

-Financirat ćemo troškove pohađanja Područnog odjela Glazbene škole Varaždin u Lepoglavi i to za puhače instrumente i udaraljke. Vjerujemo da ćemo tako potaknuti što veći broj mladih da se glazbeno obrazuju, ali i uključe u Limenu glazbu Lepoglava te svojim znanjem i umijećem muziciranja puhaćih instrumenata i udaraljki doprinesu njenom daljnjem djelovanju koje je cijenjeno ne samo van granica našeg grada, već i Hrvatske – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Ovu su odluku pohvalili ravnatelj Glazbene škole Varaždin Davor Matačić i voditelj Područnog odjela Glazbene škole Varaždin u Lepoglavi, ujedno i dirigent Limene glazbe Lepoglava, Nikola Zver.

-Zahvaljujem gradonačelniku i Gradu na ovoj odluci. Ne nailazimo često na potporu i sluh za ovako nešto kao u Gradu Lepoglavi – istaknuo je Matačić.

sjever.hr/lepoglava.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.