Now Reading:
DOBRA VIJEST Grad Lepoglava iduće će školske godine financirati pohađanje glazbene škole
Full Article 1 minutes read

DOBRA VIJEST Grad Lepoglava iduće će školske godine financirati pohađanje glazbene škole

Iduće školske godine pohađanje osnovne glazbene škole u Lepoglavi, i to za puhače instrumente i udaraljke, financirat će Grad Lepoglava.

Odluka je to čije je donošenje najavio gradonačelnik Marijan Škvarić, istaknuvši pri tom da je cilj potaknuti mlade na glazbeno obrazovanje s naglaskom na školovanje za muziciranje na instrumentima koji su vezani uz bogatu glazbenu tradiciju koju njeguje Limena glazba Lepoglave.

-Financirat ćemo troškove pohađanja Područnog odjela Glazbene škole Varaždin u Lepoglavi i to za puhače instrumente i udaraljke. Vjerujemo da ćemo tako potaknuti što veći broj mladih da se glazbeno obrazuju, ali i uključe u Limenu glazbu Lepoglava te svojim znanjem i umijećem muziciranja puhaćih instrumenata i udaraljki doprinesu njenom daljnjem djelovanju koje je cijenjeno ne samo van granica našeg grada, već i Hrvatske – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Ovu su odluku pohvalili ravnatelj Glazbene škole Varaždin Davor Matačić i voditelj Područnog odjela Glazbene škole Varaždin u Lepoglavi, ujedno i dirigent Limene glazbe Lepoglava, Nikola Zver.

-Zahvaljujem gradonačelniku i Gradu na ovoj odluci. Ne nailazimo često na potporu i sluh za ovako nešto kao u Gradu Lepoglavi – istaknuo je Matačić.

sjever.hr/lepoglava.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.