Now Reading:
Dječjom “Proljetnom rapsodijom” proslavljen Međunarodni dan obitelji! Ude i Cividini najmlađima dijelili medalje
Full Article 2 minutes read

Dječjom “Proljetnom rapsodijom” proslavljen Međunarodni dan obitelji! Ude i Cividini najmlađima dijelili medalje

Društvo “Naša djeca” Čakovec u centru grada pretposljednje subote u svibnju priredilo je pravu “Proljetnu rapsodiju”.

Naime uz istoimenu manifestaciju, Trgom Republike i centrom grada prošetali su odgojitelji i djeca iz čakovečkih dječjih vrtića te se na velikoj pozornici predstavili svojim pripremljenim točkama.

Na taj je način u Čakovcu proslavljen Međunarodni dan obitelji, koji se od 1994. godine, pod okriljem Ujedinjenih naroda obilježava 15. svibnja.

U šarenom, proljetnom i cvjetnom mimohodu te nastupima sudjelovala su djeca iz Dječjeg vrtića “Cvrčak” – skupina “Suncokreti”, Dječjeg vrtića “Žibeki” Čakovec, Dječjeg vrtića “Cipelica” – skupina “Ogledalce”, Dječjeg vrtića “Dječja mašta” – skupina “Pčelice” i Dječjeg vrtića “Loptica” – skupina “Tigrići”, uz članove Studia suvremenog plesa “Teuta”, Gradski puhački orkestar Čakovec, Čakovečke mažoretkinje i Čakovečke mališane.

Subota je poslužila i za sportska natjecanja pa se tako u dvorani II. osnovne škole Čakovec igrao 6. Kup Grada Čakovca u stolnom tenisu, u organizaciji Stolnoteniskog kluba “Putjane” Čakovec gdje snage odmjeravaju seniori i veterani.

Na igralištu Macanovog doma na rasporedu je bilo Otvoreno prvenstvo Grada Čakovca, natjecanje gimnastičkih početnika iz sjeverne regije, u organizaciji Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” Čakovec.

Ukupno je u Čakovcu 150 djece, malih sportaša iz klubova “Vindija” Varaždin, “Vinica” Sračinec i kluba domaćina. Neki od natjecatelja po prvi puta su nastupili na službenom turniru, a taj im je put svojim dolaskom olakšao međimurski olimpijac Filip Ude, koji im je dodijelio medalje uz čakovečku gradonačelnicu Ljerku Cividini.

foto: cakovec.hr
sjever.hr/cakovec.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.