Now Reading:
Dječjom “Proljetnom rapsodijom” proslavljen Međunarodni dan obitelji! Ude i Cividini najmlađima dijelili medalje
Full Article 2 minutes read

Dječjom “Proljetnom rapsodijom” proslavljen Međunarodni dan obitelji! Ude i Cividini najmlađima dijelili medalje

Društvo “Naša djeca” Čakovec u centru grada pretposljednje subote u svibnju priredilo je pravu “Proljetnu rapsodiju”.

Naime uz istoimenu manifestaciju, Trgom Republike i centrom grada prošetali su odgojitelji i djeca iz čakovečkih dječjih vrtića te se na velikoj pozornici predstavili svojim pripremljenim točkama.

Na taj je način u Čakovcu proslavljen Međunarodni dan obitelji, koji se od 1994. godine, pod okriljem Ujedinjenih naroda obilježava 15. svibnja.

U šarenom, proljetnom i cvjetnom mimohodu te nastupima sudjelovala su djeca iz Dječjeg vrtića “Cvrčak” – skupina “Suncokreti”, Dječjeg vrtića “Žibeki” Čakovec, Dječjeg vrtića “Cipelica” – skupina “Ogledalce”, Dječjeg vrtića “Dječja mašta” – skupina “Pčelice” i Dječjeg vrtića “Loptica” – skupina “Tigrići”, uz članove Studia suvremenog plesa “Teuta”, Gradski puhački orkestar Čakovec, Čakovečke mažoretkinje i Čakovečke mališane.

Subota je poslužila i za sportska natjecanja pa se tako u dvorani II. osnovne škole Čakovec igrao 6. Kup Grada Čakovca u stolnom tenisu, u organizaciji Stolnoteniskog kluba “Putjane” Čakovec gdje snage odmjeravaju seniori i veterani.

Na igralištu Macanovog doma na rasporedu je bilo Otvoreno prvenstvo Grada Čakovca, natjecanje gimnastičkih početnika iz sjeverne regije, u organizaciji Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” Čakovec.

Ukupno je u Čakovcu 150 djece, malih sportaša iz klubova “Vindija” Varaždin, “Vinica” Sračinec i kluba domaćina. Neki od natjecatelja po prvi puta su nastupili na službenom turniru, a taj im je put svojim dolaskom olakšao međimurski olimpijac Filip Ude, koji im je dodijelio medalje uz čakovečku gradonačelnicu Ljerku Cividini.

foto: cakovec.hr
sjever.hr/cakovec.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.