Now Reading:
VRTIĆKA VIROVSKA PRKAČIJADA Mališani izrađivali ukusne slastice i pokazali zavidne vještine i zajedništvo!
Full Article 3 minutes read

VRTIĆKA VIROVSKA PRKAČIJADA Mališani izrađivali ukusne slastice i pokazali zavidne vještine i zajedništvo!

U sklopu 8. Virovske prkačijade, prvog europskog festivala malih tradicijskih kolača, u petak je u Dječjem vrtiću „Zrno“ u Virju održana Vrtićka virovska prkačijada.

Uz domaćine, sudjelovali su i polaznici DV “Bregunica” Novo Virje, DV “Košutica” Ferdinandovac, DV “Pčelica” Molve, DV “Fijolica” Novigrad Podravski, DV “Bubamara” Kalinovac, DV “Maslačak” Đurđevac i DV “Leptirići” Podravske Sesvete. Obzirom na to da su svi vrtići pobijedili u kategoriji najfiniji prkač, svaki je uz to osvojio još jednu titulu – DV Fijolica za najuredniji kolač, DV Leptirići za najkompliciraniji, DV Maslačak za najoriginalniji prkač, DV Bubamara za najbrži, DV Pčelica za najsočniji, DV Zrno za najprhkiji kolač, DV Bregunica za najsamostalniji i DV Košutica za naj naj prkač.

Malim vrtićarcima koji su kreativno i vrijedno radili na svojim prkačima čestitke je uputio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji ih je pohvalio na trudu, vještinama i maštovitosti, dodavši kako je važno da se naša bogata i vrijedna tradicijska baština prenese na mlade generacije.

Pohvale i čestitke uputio je i načelnik Općine Virje Mirko Perok, a podršku vrtićarcima pružili su i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek, predsjednik Organizacijskog odbora Prkačijade Dražen Đurišević, predsjednik svjetske organizacije Taste of Peace Sarkis Yacoubian, državna prvakinja u slastičarstvu Dragica Lukin, ravnateljica vrtića „Zrno“ Maja Šobak, idejni začetnik Festivala Stjepan Odobašić, Podravkin promotor kulinarstva Zlatko Sedlanić, članovi Organizacijskog odbora Festivala, predstavnici zemalja gostiju Festivala i drugi.

Okupljeni su naglasili kako je, uz čuvanje izvornih recepata koji čine našu gastronomsku baštinu, važno i zajedništvo među djecom te razvijanje novih vještina.

Podsjetimo, 8. Virovska prkačijada održava se od 19. do 21. svibnja 2023. godine u Virju. Glavni organizator je Općina Virje, pokrovitelji su Koprivničko-križevačka županija, županijska Turistička zajednica, Hrvatski kuharski savez, Taste of peace i Kuhari bez granica, a suorganizatori su Turistička zajednica područja Središnja Podravina, Društvo žena Virje, Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje i Dječji vrtić Zrno Virje.

Riječ je o prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača, a ove godine, uz domaće snage, sudjeluju i slastičari iz Brazila, Armenije, Australije, Izraela, Palestine, Bosne i Hercegovine i Mađarske koji će predstaviti izvorne slastice svojih zemalja.

Zahvaljujući prkačima, Virje će ponovno biti najslađe mjesto u Europskoj uniji!

Svakako popratite program 8. Virovske prkačijade koja će posjetiteljima približiti slastičarsku i gastronomsku čaroliju Podravine i svijeta!

sjever.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.