Now Reading:
Otvoren 9. Gospodarski sajam u Varaždinu: Oko 130 izlagača, bogat zabavni program i prvi Autofest!
Full Article 4 minutes read

Otvoren 9. Gospodarski sajam u Varaždinu: Oko 130 izlagača, bogat zabavni program i prvi Autofest!

U petak je otvoren ovogodišnji 9. Gospodarski sajam u Varaždinu koji i ovoga puta posjetiteljima nudi bogat dvodnevni program, uz besplatan ulaz.

Naime, na Kapucinskom trgu, uz izlagačke aktivnosti i stručno popratne programe, organiziran je cjelodnevni zabavno-glazbeni program.

Na sajmu se predstavljaju brojni obrtnici, poduzetnici, županije, gradovi, općine, udruženja obrtnika, turističke zajednice, OPG-ovi, vinari, razne udruge, proizvodi domaće radinosti. Uz sajamsku izložbu i prezentacije, organizirana je prodaja i degustacije, gospodarski susreti poduzetnika i obrtnika, sajamske radionice, cjelodnevni prateći sadržaji i zabavno glazbeni program. Na velikoj otvorenoj pozornici nastupit će plesni klubovi, KUD-ovi, Društvo naša djeca, pjevači i brojni izvođači.

Gospodarski je sajam otvorio Lovro Lukavečki, predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća koji je naglasio da je to za njega iznimna čast.

-Grad Varaždin valorizira i trud i rad naših gospodarstvenika, obrtnika, poduzetnika. Ovaj je sajam pokazatelj dugogodišnje tradicije, ali i izuzetne kvalitete jer je riječ o događaju na kojem se okupljaju razni gospodarstvenici, poduzetnici i obrtnici koje mi potpomažemo i u koje kontinuirano ulažemo. Okupljaju se i izlagači iz drugih hrvatskih županija, no sajam je dobio i inozemni karakter jer smo sada dobili i inozemne izlagače. To je doista velika prilika za sve gospodarstvenike da se okupe, promoviraju svoje proizvode i djelatnosti, kao i da razmijene iskustva – kazao je Liukavečki.

Naglasio je da Grad Varaždin pomaže svojim poduzetnicima i obrtnicima, što pokazuju i ulaganja u taj sektor.

-Naime, 2022. godine Grad je uložio oko 1,5 milijuna kuna za naše poduzetnike i obrtnike. Na tom tragu smo i ove godine, pa smo za njih osigurali 350 tisuća eura. Nije samo važna novčana podrška, već i respekt koji mi kao Grad pružamo našim gospodarstvenicima – rekao je Lukavečki.

Uime Varaždinske županije, kao izaslanica župana Anđelka Stričaka, na otvorenju je bila saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski.

-Deveto izdanje ovog sajma dokaz je da su stvarno naši gospodarstvenici i OPG-ovci žila kucavica naše Varaždinske županije i Županija ih uvijek podupire u njihovom razvoju. Unatoč svi mogućim krizama koje su pogodile Hrvatsku, kao i ove posljednje poplave, sigurno je da će Županija uskočiti i pomoći svim našim stradalim poljoprivrednicima, gospodarstvenicima i OPG-ovcima jer je to malo poduzetništvo i gospodarstvo stvarno jako bitno. Naša županija u samom je vrhu svih 20 županija i Grada Zagreba po rezultatima nezaposlenosti, rasta BDP-a, rasta gospodarstva i svega ostalog te smo na to izuzetno ponosni – kazala je Dreven Budinski.

Na GSV-u 2023. svoje izlagače predstavit će Vukovarsko Srijemska, Osječko Baranjska, Koprivničko Križevačka i Međimurska županija, nadalje gradovi Ptuj, Prelog, Ivanec, Lepoglava i Novi Marof, općine Bednja, Petrijanec, Nedelišće, Visoko, Sraćinec, Donja Voća, Vidovec, LAG Sjeverozapad, Udruženje Hrvatskih obrtnika Varaždin i Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, tvrtke, obrti i OPG-i, te brojni drugi izlagači.

Glavni pokrovitelj Sajma je Grad Varaždin, glavni partner Varaždinska županija, a organizator tvrtka Tin marketing d.o.o. iz Varaždina.

-Devet godina je prošlo od samog početka, kada smo počeli u dvorani Graberje. Već nekoliko godina održava se na Kapucinskom trgu, prebrodili smo i one krizne godine, nismo zaustavljali ovu manifestaciju što su naši izlagači prepoznali, a prepoznale su to i lokalne samouprave koje se ovdje predstavljaju. Riječ je o jako puno izlagača koji žele doći ovdje u Varaždin i predstaviti se – rekao je Nenad Kumrić Charlie, direktor Tin marketinga.

-Danas je prvi dan, stručni dan kada ćemo imati panel rasprave, stručna predavanja i predstavljanje izlagača, a cijelu priču začinit ćemo bogatim zabavno-glazbenim programom. Sutrašnji dan započinje u 8 i traje do 16 sati, a počinjemo na tradicionalan način, koncertom orkestra Hrvatskih željeznica. Imamo dosta kulturnih društava iz onih gradova i općina koje se predstavljaju na sajmu – istaknuo je Kumrić.

Dodao je da će se u nedjelju održati popratni program Sajma, a taj će dan biti rezerviran za ljubitelje limenih ljubimaca.

-Po prvi puta radimo Varaždin Autofest predstavljanjem novih automobila. Svi smo svjedoci da je autoindustrija u porastu, a to je prilika da Varaždinci i posjetitelje vide najnovije automobile iz eminentnih auto kuća sjeverozapadne Hrvatske. Autofest je na redu u nedjelju od 9 do 14 sati – najavio je Kumrić.

Dodajmo i da će u cjelodnevnom zabavno glazbenom programu na velikoj otvorenoj pozornici 19. i 20. svibnja nastupiti plesni klubovi, KUD-ovi, Društvo naša djeca, razni pjevači i mnogi drugi. Večeras od 20 sati na Kapucinskom trgu predviđena je modna revija i koncert Klape Motovun.

a.kučić/sjever.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.