Now Reading:
Otvoren 9. Gospodarski sajam u Varaždinu: Oko 130 izlagača, bogat zabavni program i prvi Autofest!
Full Article 4 minutes read

Otvoren 9. Gospodarski sajam u Varaždinu: Oko 130 izlagača, bogat zabavni program i prvi Autofest!

U petak je otvoren ovogodišnji 9. Gospodarski sajam u Varaždinu koji i ovoga puta posjetiteljima nudi bogat dvodnevni program, uz besplatan ulaz.

Naime, na Kapucinskom trgu, uz izlagačke aktivnosti i stručno popratne programe, organiziran je cjelodnevni zabavno-glazbeni program.

Na sajmu se predstavljaju brojni obrtnici, poduzetnici, županije, gradovi, općine, udruženja obrtnika, turističke zajednice, OPG-ovi, vinari, razne udruge, proizvodi domaće radinosti. Uz sajamsku izložbu i prezentacije, organizirana je prodaja i degustacije, gospodarski susreti poduzetnika i obrtnika, sajamske radionice, cjelodnevni prateći sadržaji i zabavno glazbeni program. Na velikoj otvorenoj pozornici nastupit će plesni klubovi, KUD-ovi, Društvo naša djeca, pjevači i brojni izvođači.

Gospodarski je sajam otvorio Lovro Lukavečki, predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća koji je naglasio da je to za njega iznimna čast.

-Grad Varaždin valorizira i trud i rad naših gospodarstvenika, obrtnika, poduzetnika. Ovaj je sajam pokazatelj dugogodišnje tradicije, ali i izuzetne kvalitete jer je riječ o događaju na kojem se okupljaju razni gospodarstvenici, poduzetnici i obrtnici koje mi potpomažemo i u koje kontinuirano ulažemo. Okupljaju se i izlagači iz drugih hrvatskih županija, no sajam je dobio i inozemni karakter jer smo sada dobili i inozemne izlagače. To je doista velika prilika za sve gospodarstvenike da se okupe, promoviraju svoje proizvode i djelatnosti, kao i da razmijene iskustva – kazao je Liukavečki.

Naglasio je da Grad Varaždin pomaže svojim poduzetnicima i obrtnicima, što pokazuju i ulaganja u taj sektor.

-Naime, 2022. godine Grad je uložio oko 1,5 milijuna kuna za naše poduzetnike i obrtnike. Na tom tragu smo i ove godine, pa smo za njih osigurali 350 tisuća eura. Nije samo važna novčana podrška, već i respekt koji mi kao Grad pružamo našim gospodarstvenicima – rekao je Lukavečki.

Uime Varaždinske županije, kao izaslanica župana Anđelka Stričaka, na otvorenju je bila saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski.

-Deveto izdanje ovog sajma dokaz je da su stvarno naši gospodarstvenici i OPG-ovci žila kucavica naše Varaždinske županije i Županija ih uvijek podupire u njihovom razvoju. Unatoč svi mogućim krizama koje su pogodile Hrvatsku, kao i ove posljednje poplave, sigurno je da će Županija uskočiti i pomoći svim našim stradalim poljoprivrednicima, gospodarstvenicima i OPG-ovcima jer je to malo poduzetništvo i gospodarstvo stvarno jako bitno. Naša županija u samom je vrhu svih 20 županija i Grada Zagreba po rezultatima nezaposlenosti, rasta BDP-a, rasta gospodarstva i svega ostalog te smo na to izuzetno ponosni – kazala je Dreven Budinski.

Na GSV-u 2023. svoje izlagače predstavit će Vukovarsko Srijemska, Osječko Baranjska, Koprivničko Križevačka i Međimurska županija, nadalje gradovi Ptuj, Prelog, Ivanec, Lepoglava i Novi Marof, općine Bednja, Petrijanec, Nedelišće, Visoko, Sraćinec, Donja Voća, Vidovec, LAG Sjeverozapad, Udruženje Hrvatskih obrtnika Varaždin i Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, tvrtke, obrti i OPG-i, te brojni drugi izlagači.

Glavni pokrovitelj Sajma je Grad Varaždin, glavni partner Varaždinska županija, a organizator tvrtka Tin marketing d.o.o. iz Varaždina.

-Devet godina je prošlo od samog početka, kada smo počeli u dvorani Graberje. Već nekoliko godina održava se na Kapucinskom trgu, prebrodili smo i one krizne godine, nismo zaustavljali ovu manifestaciju što su naši izlagači prepoznali, a prepoznale su to i lokalne samouprave koje se ovdje predstavljaju. Riječ je o jako puno izlagača koji žele doći ovdje u Varaždin i predstaviti se – rekao je Nenad Kumrić Charlie, direktor Tin marketinga.

-Danas je prvi dan, stručni dan kada ćemo imati panel rasprave, stručna predavanja i predstavljanje izlagača, a cijelu priču začinit ćemo bogatim zabavno-glazbenim programom. Sutrašnji dan započinje u 8 i traje do 16 sati, a počinjemo na tradicionalan način, koncertom orkestra Hrvatskih željeznica. Imamo dosta kulturnih društava iz onih gradova i općina koje se predstavljaju na sajmu – istaknuo je Kumrić.

Dodao je da će se u nedjelju održati popratni program Sajma, a taj će dan biti rezerviran za ljubitelje limenih ljubimaca.

-Po prvi puta radimo Varaždin Autofest predstavljanjem novih automobila. Svi smo svjedoci da je autoindustrija u porastu, a to je prilika da Varaždinci i posjetitelje vide najnovije automobile iz eminentnih auto kuća sjeverozapadne Hrvatske. Autofest je na redu u nedjelju od 9 do 14 sati – najavio je Kumrić.

Dodajmo i da će u cjelodnevnom zabavno glazbenom programu na velikoj otvorenoj pozornici 19. i 20. svibnja nastupiti plesni klubovi, KUD-ovi, Društvo naša djeca, razni pjevači i mnogi drugi. Večeras od 20 sati na Kapucinskom trgu predviđena je modna revija i koncert Klape Motovun.

a.kučić/sjever.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.