Now Reading:
PROŠLO JE ONO NAJGORE: Vodostaj Plitvice u Vidovcu u značajnom padu! „Stanje se normalizira”
Full Article 2 minutes read

PROŠLO JE ONO NAJGORE: Vodostaj Plitvice u Vidovcu u značajnom padu! „Stanje se normalizira”

Nakon obilnih kiša koje su prouzročile velike probleme diljem Varaždinske županije, a ponajviše na ivanečkom području i području općine Vidovec, stanje se konačno normalizira.

Ako je vjerovati prognozama, obilne kiše su iza nas. Iako su ispred nas i dalje prognozirana kišna razdoblja, više ne bi trebalo biti problema. U razgovoru nam je potvrdio Danijel Bunić, direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda.

-Stanje se normalizira, vodostaj Plitvice na području općine Vidovec u mjestu Krkanec, koji je jučer u 7 sati bio 269cm, pada. U stanju smo redovnih mjera u ovom trenutku. To znači da je voda u koritu i da može primiti kanale i vodu s okolnog terena. Imali smo kritično stanje i na ivanečkom području – Stažnjevec, Željeznica, Margečan. Međutim, voda se spustila sa statusa izvanrednih mjera na redovne mjere – poručio je Bunić.

Trenutno vodostaj rijeke Plitvice u mjestu Krkanec iznosi 186cm prema podacima sa službene stranice Hrvatskih voda, što je 83cm manje nego što je to bilo u srijedu u 8 sati ujutro.

Što se tiče Drave i Slovenije, Bunić je rekao kako dolazi količina koja je u domeni srednje visokih voda te se ne očekuju na području Varaždinske županije nikakvi problemi. A one probleme koji jesu na terenu, uspješno savladavaju.

-U koordinaciji smo sa stožerima civilne zaštite općina i gradova te ako je potrebno, s njima onda koordiniramo akcije koje su u ovom trenutku odnose na sanacije odrona i micanje naplavina. Vodni val je iza nas, nema značajne kiše u prognozi te očekujemo normalizaciju stanja – poručio je Bunić i dodao:

-Imamo 24 satno dežurstvo, ukupno je 26 ljudi angažirano, kamioni, bageri i kombinirke. Jer kad se desi bujica, onda imamo veliku eroziju i na svim kritičnim dijelovima se dešavaju začepljenja i tu treba momentalno reagirati – zaključio je Bunić.

foto: arhiva
md/sjever.hr
18.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.